back to top
kedd, május 28, 2024

Oválon is bemutatkozik majd a 67-es Daytonai győztes unokája

Dátum:

Megosztás:

Miután IndyCar-karrierje véget ért, úgy tűnik a NASCAR-ban próbálja megvetni a lábát Marco Andretti, aki előkészítheti az Andretti Global érkezését.

- Reklám -

Régóta keringenek a pletykák, hogy az Andretti szeretne felvásárolni egy NASCAR-csapatot, azonban erre a bejelentésre mindenképpen várni kell még. A folyamatos egyeztetés közben azonban Marco Andretti egyre több tapasztalatot gyűjt a kisebb kategóriákban.

- Reklám -

Miután 2020 végén otthagyta az IndyCart, és csak az Indy 500-on indult, Mario Andretti unokája Tony Stewart gálasorozatában, a rövid oválokon stock car autókkal vívott Superstar Racing Experience-ben indult.

Tavaly – bajnoki címe mellett – bemutatkozott a NASCAR-ban is, méghozzá az Xfinity Series roválversenyén állt rajthoz, de kiesett. Idén pedig a Cup Series NextGen autóihoz közelebb álló Truckokkal mérettette meg magát Mid-Ohióban, ahol 19. lett.

- Reklám -

„Nagyon élveztem a Spire Motorsportsszal menni Mid-Ohióban. Ugyan az eredmény nem tükrözte a tempónkat, de sokat tanultam arról, hogyan lehet kezelni a Truckokat, és mire számítsak. Szeretném tovább bővíteni a tapasztalataimat azzal, hogy nagyobb oválokon való kötrözéssel.”

A Spire Motorsports – a csapat, amit az Andretti-felvásárlással szóba hoztak – még két további versenyen biztosírt még lehetőséget Marco Andrettinek, még az idei szezonban. Ezzel a harmadik generációs versenyző kívánsága szerint az oválokon is megmérettetheti magát egy stock car volánja mögött. Most ugyanis Homesteadben és Phoenixben is ott lesz majd.

„Mindkét pályán már mentek IndyCarral, de ott sokkal nagyobb G-erők vannak, és többet kell nyomni a gázt. Itt meg 20 perces edzés van, utána már jön is az időmérő. Mélyvízbe dobnak majd, de így lehet a legjobban tanulni. Ha minden a terv szerint alakul, ez csak a kezdet lesz” – jegyezte meg sejtelmesen Andretti a motorsport.com-nak.