back to top
péntek, június 21, 2024

Óriási balesetek övezték a NASCAR futamát Talladegában

Dátum:

Megosztás:

A Talladega Superspeedway nevezetes arról, hogy rengeteg nagy balesetet hoznak az ott rendezett versenyek. Nem volt ez másként ezen a hétvégén sem.

- Reklám -

A NASCAR Xfinity Series szombati futamához hasonlóan, a NASCAR Cup Series mezőnye sem szűkölködött az ütközések tekintetében.

- Reklám -

Az első több autót áldozatul ejtő ütközés a második szakaszban történt. Egy újraindításnál Bubba Wallace lökte meg Joey Logano autóját, aki miután falnak csapódott, sajnos visszavágódott arról autójával a mezőnybe. A tömegbalesetben versenyző futama odaveszett. Érintett volt Ricky Stenhouse Jr., Daniel Suárez, Harrison Burton, Todd Gilliland, Cole Custer és Ty Dillon is Joey Logano mellett.

Logano belső kamerájából is megtekinthetjük az esetet:

- Reklám -

A legelső szegmensben is akadtak kisebb esetek, Daniel Hemric lassult le, majd csúszott keresztben a pályán váratlanul, akit az érkező Chase Briscoe talált el, aki pedig Chris Buescher autójában okozott végzetes károkat.

B.J. McLeod elhagyta kerekét, így csapata büntetésre számíthat. Ilyenkor a csapatfőnököt és az érintett szerelőket, az emelőst, és az adott keréken dolgozó szerelőket négy hétvégétől eltiltja a NASCAR a futamoktól.

Noah Gragson, Kyle Busch és Christopher Bell egyszerre hagyták el a pitet, amikor Busch körül elfogyott a hely és összeütközött csapattársával Bell-el. Bell visszaforgatta autóját és folytatta a futamot, így nem volt szükség sárga zászlóra.

A befutó során egy újabb sok autót érintő ütközéssorozat vette kezdetét. Kyle Larson a győzelemért folytatott harc hevében ívet váltott, de már mellette haladt Kurt Busch, akit így kilökött és az érkező autók elé forgatott.

A sok balesetből kimaradó és remek tempót autózó Ross Chastain nyerte végül a Talladega Superspeedway-en rendezett futamot. Chastain így tehát William Byron után a második versenyző aki idén duplázni tudott.