hétfő, március 4, 2024

Szinte minden autót LEZÚZTAK az Xfinity talladegai versenyén

Dátum:

Megosztás:

A magyar idő szerint szombatról vasárnapra tartott Xfinity Series talladegai versenyén többek között Ty Gibbs is ütközött.

- Reklám -

Mason Massey egy pokoli ütközést szenvedett el a DGM Racing 91-es számú Chevrolet Camarójával.

- Reklám -

Massey a kettes kanyarban kezdte az incidenst, amikor összeütközött Josh Berryvel, amitől Massey megpördült, és onnantól kezdve elszabadult a pokol.

Az incidensben érintett hat versenyző a következő volt: Massey, Chandler Smith, Berry, Ryan Ellis, JJ Yeley és Brett Moffitt.

- Reklám -

Massey, és a balesetben érintett versenyzőkön kívül senkinek sem esett baja.

Később több big one-t is át kellett élnie az Xfinity mezőnyének. Az elsőt Ty Gibbs (54-es autó) és Daniel Hemric (11-es autó) találkozása okozta, a balesetbe még Brandon Jones (19-es autó), Ryan Ellis (44-es autó) és David Starr (08-as autó) keveredett bele.

A verseny vége előtt néhány körrel jött az igazi big one. Az előző balesetben még vétlen szenvedő alany, Brandon Jones most főszereplő lett, hiszen úgy jött le az alsó ívre, hogy mellette volt egy autó. A mezőny pedig már nem tudta elkerülni a keresztbe csúszó autóját.

A végén még AJ Allmendinger tette fel a habot az Xfinity verseny tortájára, amikor kilökte Sam Mayer-t (1-es autó), aki ennek eredményeként belecsapódott a végig domináns Austin Hill 21-es autójába.

Még mindig nem volt vége a balesetek sorának, az utolsó körre fordulva négy autó került egymás mellé, és nem maradt elég hely, így Gray Gaulding (47-es autó), Sheldon Creed (2-es autó) és Ceasar Bacarella (45-ös autó) ütközött. Utóbbi kettő járt a legrosszabbul, hiszen óriási erővel csapódtak a falba.

A nap korábbi szakaszában, közvetlenül az Xfinity Series verseny előtt az ARCA Menards Series mezőnye is megérezte a Talladega Superspeedway pokoli oldalát, mikor egy versenyzőt ki kellett vágni az autóból, majd kórházba szállítani.