back to top
hétfő, május 20, 2024

Szeptemberben gurulhat pályára az új Corvette

Dátum:

Megosztás:

A Corvette Z06 GT3.R csak 2024 elején fog debütál a versenyen, de a szigorú tesztelési ütemterv miatt már szeptemberben bemutatkozik.

- Reklám -

A RACER-nek adott friss interjújában Laura Wontrop Klauser, a GM sportautós részlegének vezetője elmondta, hogy az autógyártó nemrég fejezte be az új Corvette Z06 GT3.R utolsó szélcsatorna-tesztjeit, és szeptemberben már pályára fog gurulni a vadiúj technika.

- Reklám -

„Kész vagyunk mindennel – most fejeztük be az utolsó méretarányos szélcsatorna-teszteket, szóval haladunk előre” – magyarázta Wontrop Klauser.

Nagyon szigorú tesztmenetrendünk lesz. A cél az, hogy kiderítsük, hol vannak a gyenge pontok. Hogyan tudnánk javítani rajta, mielőtt homologizálnánk? Amikor elkészül és homologizálva lesz, akkor olyan állapotban kell lennie az autónak, amit nyugodt szívvel adhatunk az ügyfeleink kezébe.

- Reklám -

A Corvette Z06 GT3.R-t kizárólag privát csapatok vásárolhatják majd meg. Ez ellentétben áll a Chevy által jelenleg versenyeztetett Corvette C8.R-rel, amely nem vásárolható meg csapatok számára, és csak a gyár által támogatott Corvette Racing használhatja.

A Corvette riválisainak többsége már most is rendelkezik saját megvásárolható GT3-as versenyautóval, többek között a Porsche, a Mercedes-AMG, az Audi, a BMW, a Ferrari, az Aston Martin, a Lamborghini, az Acura és a McLaren.

Egyelőre még csak illusztrációkon láthatjuk a Chevrolet Corvette Z06 GT3.R-t
Egyelőre még csak illusztrációkon láthatjuk a Chevrolet Corvette Z06 GT3.R-t Fotó: General Motors

Marad, vagy megy a Corvette gyári csapata?

Mivel a Corvette Z06 GT3.R bármelyik jogosult versenycsapat számára megvásárolható lesz, ez megkérdőjelezheti egy olyan gyári támogatású csapat szükségességét, mint a Corvette Racing.

Wontrop Klauser elmondta, hogy a GM még nem hozott döntést a gyári csapat jövőjéről, bár a GM értéket lát abban, hogy egy gyárilag támogatott GT3-as csapat legyen a rajtrácson Észak-Amerikában – különösen az autó életének korai szakaszában.

A gyári csapat segítő kezet nyújthatna az ügyfélcsapatoknak – magyarázta -, ami a GT3 program egészének nagyobb értéket adhatna.

Az volt a gondolatunk, hogy előnyös lenne ha megkaphatnák az ügyfeleink a gyári csapat információt első kézből” – mondta a Corvette sportautós programjának fejese.

Szóval rengeteg előnye van, és ez az egyik oka annak, hogy tetszik nekünk az ötlet, de még át kell gondolnunk az egészet, és úgy kell kialakítanunk a programot, hogy az ügyfeleinknek, és a gyárnak is előnyös legyen.

A Corvette Racing jelenleg két szériában indul. Az Endurance vébén a GTE specifikációjú C8.R-el, míg az IMSA sportautó bajnokságban ennek GT3-as-ra átalakított változatával.