csütörtök, február 22, 2024

A Red Bull korábbi versenyzője is részt vesz az IndyCar teszten

Dátum:

Megosztás:

Az IndyCar Series jövő heti, Sebringen rendezett privát tesztjén mind fiatal, mind tapasztalt, de újonc versenyzők is részt vesznek majd.

- Reklám -

A várható résztvevők közül az IMSA DPi új bajnoka, Tom Blomqvist először kóstolhat bele a Honda IndyCar autójának erejébe a Meyer Shank Racing 60-as számú versenyautójában, amelyet általában Simon Pagenaud vezet.

- Reklám -

Nagyon jó évem van, ezt el kell ismernem” – mondta Blomqvist. „Az elmúlt 12 hónap őrületes volt. Minden igazán jól kezdődött nekem, Mike-nak (Shank) és az MSR fiúknak és lányoknak, és 12 hónappal később itt állunk egy Daytona 24 győzelemmel, egy Petit Le Mans győzelemmel és egy bajnoki címmel.

Most, amikor beszélgetünk, épp a műhelyben vagyok, hogy befejezzem az IndyCar-üléspróbámat. Szóval minden nagyon, nagyon gyorsan halad. De nekem tetszik. Nagyon tetszik. Most nem panaszkodhatok.”

- Reklám -

Az Andretti Autosport a Formula E-ben versenyző Jake Dennisnek ad lehetőséget az egyik autójában, az Indy Lightsban második helyezett Sting Ray Robb pedig a második IndyCar-tesztjét a Dale Coyne Racinggel fogja lebonyolítani.

A Juncos Hollinger Racing színeiben a túraautó-bajnok Agustin Canapino fog tesztelni.

A legnagyobb hír viszont az, hogy állítólag az észt Juri Vips – a korábbi Red Bull Junior pilóta, aki három győzelmet szerzett a Formula 2 sorozatban – is ott lesz a teszten, méghozzá a Rahal Letterman Lanigan színeiben.

Vips még júniusban, egy élő streamben mondott egy nyomdafestéket nem tűrő szavakat a szintén Red Bull junior, Liam Lawsonra, majd még nevetett is rajta.

Bár az F2-ben végig futhatta a szezonját Vips, a Red Bull megszakított minden kapcsolatot vele.