back to top
csütörtök, június 20, 2024

Nem minden esélyét vesztette el a bajnoki címre a NASCAR legnépszerűbb pilótája

Dátum:

Megosztás:

Szívszorító lenne, ha Chase Elliott egy látszólag érdektelen szabálymódosítás miatt esne el a Rájátszástól és így a bajnoki címtől is.

- Reklám -

Chase Elliott snowboard balesetet követően kihagyja az idei harmadik versenyt Las Vegasban, az Xfinity-pilóta Josh Berry vezet majd a helyén. Egy idei új szabály miatt ez azt is jelenthetné, hogy nem vehet részt a Rájátszásban.

Megölik a NASCAR-t? – ellentmondásos változást vezetnek be

- Reklám -

Tavaly állt elő a furcsa helyzet, hogy – bár Kurt Busch nem fejezte be a szezont – az általa szerzett győzelem miatt joga volt részt venni a Rájátszásban, ezt a helyét átvevő pilóta örökölte meg. Így hozták meg a szabályt, hogy ez többet ne fordulhasson elő, mostantól az is feltétel a futamgyőzelem és/vagy pontok mellett, hogy az adott pilóta vegyen részt minden futamon.

- Reklám -

Nem tudni, Elliott mikor térhet vissza pályára a „jól sikerült” műtét után, csapatfőnöke, Rick Hendrick viszont minél hamarabb szeretné, hogy a NASCAR Hall of Famer Bill Elliott fia visszaüljön a csapatába.

„Chase egészsége az elsődleges számunkra. Már sok mindenkivel beszélt a csapatból, és érthetően csalódott, hogy nem ülhet autóba. Természetesen támogatjuk, és mindent megadunk, amire szüksége lehet.” jelentette ki Hendrick.

Eliott a múlt héten második lett Kyle Busch mögött Fontanában, és még továbbra sem kell, hogy lemondjon a bajnoki címről, ugyanis a NASCAR biztosíthat számára kivételt, hiszen orvosi problémák miatt kell távol maradnia.

Hendrick nemrég, Kyle Larson érkezésével és dirt karrierjével változtatott versenyzői Cup Seriesen kívüli politikáján, az enyhülés viszont nem tudni, csak versenyzésre vonatkozott-e, vagy más veszélyesebb tevékenységekre is. Ez lesz az első alkalom, hogy azóta helyettesíteni kell egyik pilótáját ilyesmi miatt.

A NASCAR megnehezíti a pilóták dolgát az érdekesebb versenyekért