kedd, április 16, 2024

Nem indít Xfinity csapatot a Team Penske 2022-ben

Dátum:

Megosztás:

A Team Penske, amely 2009 óta minden szezonban indított versenyzőt a NASCAR Xfinity Series-ben, az idei szezonban azonban nem tervez résztvenni a széria futamain.

- Reklám -

Walt Czarnecki, a Team Penske alelnöke ugyanakkor elmondta, hogy ez változhat, ha a szponzoraik bármelyike szeretne megjelenni a szériában.

- Reklám -

A csapat Xfinity-programja két versenyzői bajnoki címet és négy tulajdonosi koronát hozott a konyhára

Brad Keselowski adta a Team Penske első NASCAR-bajnoki címét, amikor 2010-ben megnyerte az Xfinity egyéni bajnoki címét.

- Reklám -

A szervezet 2013-15 között egymás után nyerte meg a tulajdonosi címeket. Keselowski, Joey Logano, Ryan Blaney és AJ Allmendinger egy-egy győzelmet aratott a csapat színeiben 2013-ban.

Blaney, és a csapatot idén elhagyó Keselowski 2014-ben is futamot nyert a csapat számára. A két versenyző mellé még Joey Logano is feliratkozott 2015-ben a futamgyőztesek listájára.

A Team Penske 2017-ben Keselowski, Blaney, Logano és Sam Hornish Jr. győzelmeinek köszönhetően hódította el a tulajdonosi címet utoljára.

Az utóbbi években Austin Cindric vitte a hátán a csapatot, hiszen 2020-ban bajnok lett, 2021-ben pedig második. Ezidő alatt 13 győzelmet aratott.