péntek, április 19, 2024

Nem érdemlek ennyi támogatást – üzent a megsérült bajnok autóversenyző

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR Las Vegas-i versenye előtti héten snowboardozás közben eltörte a lábát Chase Elliott, a Cup Series 2020-as bajnoka, így bizonytalan ideig nem versenyezhet.

- Reklám -

A támogatás, amiben az elmúlt napokban részesültem, sokkal nagyobb, mint amit megérdemlek. Köszönöm mindenkinek, aki bármilyen formában támogatott!” – írta Elliott a Twitteren.

- Reklám -

A bajnoki címre ugyanakkor megmaradt az esélye, hiszen a NASCAR-ban úgy működik a rendszer, hogy az első 26 futam (augusztus végén) után dől el, melyik 16 pilóta vesz részt a bajnoki címről döntő rájátszásban, és a névsort elsődlegesen nem a ponttáblázat, hanem a győzelmet szerzők listája alakítja ki. Így amennyiben Elliott a következő hónapokban visszatér a volán mögé és megnyeri valamelyik futamot, jó eséllyel állva marad a bajnoki küzdelemben, két győzelemmel pedig biztosan. Utóbbi 2018 óta mindegyik szezonban összejött neki legalább két győzelem.

A Las Vegasban hármas győzelmet arató Hendrick Motorsports Josh Berry-t indította Elliott helyett, aki azonban a mezőny végén, a 29. pozícióban végzett.