kedd, február 20, 2024

A szurkolók miatt is várt egy évet a visszavonulással a NASCAR-legenda

Dátum:

Megosztás:

A csúcskategória korábbi bajnoka, Kevin Harvick elárulta, azért nem akasztotta szögre a bukósisakot már 2022 végén, hogy ne hagyja cserben a csapatát és a szurkolókat.

- Reklám -

A szerződése 2023 végéig szólt, s miután pedzegették, hogy a tavalyi mezőny legidősebb állandó tagja nem folytatja a pályafutását, a 47 éves pilóta a múlt héten be is jelentette ezt.

- Reklám -

Nehéz volt, az egyik legnehezebb az életemben. Azt hiszem, már vagy öt éve gondolkodtam rajta. Öt éve semmi sem utalt rá, hogy be kellene fejeznem, ezért folytattam a vezetést. Aztán jött a covid, elmaradtak a sportágunkban megszokott dolgok, másfél-két évig egyszerűbben zajlott az élet” – nyilatkozta a döntésről egy sajtótájékoztatón, amiről a Motorsport.com számolt be.

A kérdés az volt, 2022 vagy 2023 végén vonuljak-e vissza. Előbbi verzióval néhány embert feldühítettem volna, ezért a helyes az volt, hogy rendesen megtervezzük, kövessünk egy ütemtervet az évre. A csapat és a velem 10-25 éve dolgozó stábtagok iránti tiszteletből elvégzem a szükséges munkát, ünnepelni fogok, és megadom a lehetőséget az engem 20-25 éve támogató rajongóknak, hogy még egyszer láthassanak versenyezni. Minden afelé mutatott, hogy 2023 végén lesz helyes [visszavonulnom].

Tragikus okból debütált, a Hírességek Csarnokába fog kerülni a szókimondó pilóta

- Reklám -

Hozzátette, 10 éves fia, Keelan autóversenyzői karrierjének egyengetése is több időt vett el tőle, mint amire számított, ezért is fejezi be most a sajátját.

Harvick a NASCAR csúcskategóriájában, a Cup Series-ben 60 győzelemnél tart, ezzel jelenleg holtversenyben a 9. helyet foglalja el az örökranglistán, és biztosan be fogják választani a sportág hírességeinek csarnokába. Kora ellenére még mindig kiválóan teljesít, tavaly két győzelmet aratott.