back to top
szombat, július 20, 2024

NASCAR: A Next Gen autók remek versenyt futottak Daytonában

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR elégedett volt a Next Gen autók debütálásával a Cup Series legnagyobb színpadán.

- Reklám -

A vasárnapi Daytona 500 volt az első alkalom, amikor a 40 Next Gen autóból álló mezőny versenykörülmények között volt a pályán.

- Reklám -

A verseny minden tekintetben a superspeedway futamokra jellemző mederben zajlott. Láthattunk néhány óriási, sok autót érintő balesetet, de úgy tűnik, hogy a szénszálas kompozit karosszériák jobban bírják ezeket.

A futamon két autó is elvesztette kerekét baleset nélkül és azt is láthattuk, hogy többeknek nehézséget okozott a defektes gumikkal elhagyni egy-egy ütközés után a helyszínt.

- Reklám -

Az autó lehetővé tette a versenyzők számára, hogy ma nagyszerű futamot rendezzenek, és láttuk, hogy a jövőre nézve is ígéretesek” – mondta Steve O’Donnell, a NASCAR ügyvezető alelnöke és vezető versenyfejlesztési igazgatója.

Az autók képesek voltak befejezni a versenyt olyan sérülésekkel, amelyek a korábbi években jellemzően a garázsba küldték volna őket. A pályán történt incidensek nem vezettek hosszas takarításhoz az olaj, vagy a pályán lévő túlzott mennyiségű törmelék miatt, ami határozottan pozitívum. Minden pálya új kihívásokat jelent.

Minden bizonnyal olyan dolgokkal távoztunk, amelyeket szeretnénk felülvizsgálni és javítani. Összességében egy nagyon pozitív első pontverseny volt a Next Gen autó számára.

Közel tökéletes hetet zárt a Ford

Az újonc Austin Cindric, aki Brad Keselowski távozásával vette át a Team Penske 2-es rajtszámú Fordját, visszaverte Bubba Wallace támadásait, és megnyerte a vasárnapi Daytona 500-as futamot, ami az első győzelme a sorozatban. A Ford pilótái közül végül heten végeztek a legjobb 10-ben.

Ez egy nagyszerű hét volt” – mondta Mark Rushbrook, a Ford Performance globális igazgatója. „Az, hogy ennyi autó bekerült a legjobb 10-be, és Austin Cindric győzött, egyszerűen fantasztikus az egész Ford Motor Company számára.

A Ford Next Gen autójának debütálásáról Rushbrook így nyilatkozott: „Ez egy álom. Miután több mint két évig dolgoztunk a Next Gen autón, remek a sport szempontjából, hogy ez az autó itt debütálhat, és ilyen nagyszerű versenyeket láthattunk, az autók pedig remekül néznek ki.