back to top
csütörtök, június 20, 2024

Penske elmondta miért módosítottak a kerekeken

Dátum:

Megosztás:

Roger Penske először szólalt meg az ügy kapcsán, amióta a NASCAR a hétvége elején elkobozta a csapat kerekeit.

- Reklám -

Penske elmondta, hogy a kerekeknél tapasztalható következetlenségek miatt volt szükség módosításokra, és hogy a Team Penske előzetesen értesítette erről a NASCAR-t.

- Reklám -

Egy héttel korábban felvettük a kapcsolatot a NASCAR-al, és elmondtuk, hogy a kapott kerekek nem mind egyformák, és úgy éreztük, hogy módosítanunk kell a lyukakat, ahol a meghajtócsapok bemennek” – mondta Penske. „Nem igazán kaptunk semmilyen visszajelzést, és ekkor elébe mentünk a dolgoknak, és kitágítottuk a lyukakat.

A NASCAR péntek délután bejelentette, hogy több kereket is elkobzott, bár azt nem pontosították, hogy melyik Penske autók érintettek. Az RFK Racingtől is elvették a kerekeket. Állítólag mindkét szervezet módosította a lyukakat, amivel a kerekek jobban fel- és leszerelhetővé váltak.

- Reklám -

A NASCAR a héten alaposabban megvizsgálja a kerekeket a Kutatási és Fejlesztési központban. Az esetleges büntetéseket ezt követően jelenthetik be.

Csak azt hiszem, hogy annyi minden történt, és mi próbáltuk oda-vissza kommunikálni – természetesen beszéltünk velük erről” – mondta Penske. „Ez nem olyasmi volt, amit a fű alatt csináltunk, hogy megpróbáljunk bárkit is legyőzni. Ez ott volt a helyszínen.”

Szóval elvitték az összes kerekünket, és ma olyan felnikkel futottunk, amik fent voltak a műhelyben, (amelyek) lekerültek. Biztosan olyanok voltak, mint mindenki másnak.

Több csapatnak is gondjai voltak a kerekekkel a vasárnapi Daytona 500 során, Kaz Grala autójáról leszakadt egy kerék, Justin Haley esetében pedig úgy tűnt, hogy eltört a felni. Ryan Blaney-nél is gondot okozott, hogy az első etapban nem tudták leszerelni az autóról a jobb hátsó kereket.

A Team Penske az újonc Austin Cindric-el megnyerte harmadik Daytona 500-as futamát. Blaney a negyedik helyen végzett, Joey Logano pedig, miután egy korábbi balesetbe keveredett, a 21. helyen ért célba.