back to top
kedd, július 23, 2024

A Daytona 500 győzelem enyhítette Cindric fájdalmát

Dátum:

Megosztás:

Austin Cindricet három hónapja kísérti az, hogy a tavalyi NASCAR Xfinity Series bajnoki cím az utolsó pillanatban kicsúszott a kezei közül.

- Reklám -

A Daytona International Speedwayen vasárnap este megrendezett verseny után Cindric-nek gyorsan begyógyultak a sebei.

- Reklám -

Bármikor elcserélném az Xfinity bajnokság négy hüvelykel való elvesztését a Daytona 500-ra, azt hiszem, bármikor” – mondta Cindric.

Egy elképesztően izgalmas futamot nyert meg Austin Cindric a hétvégén és ezzel nagy kő esett le a szívéről. Novemberben a Phoenix Racewayen rendezett, bajnoki címet eldöntő versenyen Cindric az utolsó körben még vezetett, amikor Daniel Hemric kicsit meglökve őt, de előzni tudott és megnyerte a bajnokságot.

- Reklám -

Cindric nem viselte könnyen a tavalyi kudarcot

A Daytona 500 megnyerése után Cindric az interjúban elárulta, hogy a három hónappal ezelőtti fájdalom olyan erős volt, hogy legszívesebben hányt volna tőle. Soha nem érezte még úgy, hogy annyi embert hagyott cserben, mint akkor, és Cindric úgy emlékszik, hogy másnap hajnali négykor úgy ébredt, mintha pánikrohamot kapott volna.

Azt, hogy ez mennyit jelent nekem, azt nem lehet szavakkal leírni.” – nyilatkozta a győzelme után Austin Cindric.

Cindric
Fotó: Sean Gardner/Getty Images

Cindricet csak a versenyzés érdekli. Nincsenek egyéb hobbijai, és saját bevallása szerint sincs túl nagy társasági élete. Minden energiáját a versenyzésre fordítja és a csapatával tölti az ideje nagy részét.

Ez a szenvedély és lendület – Cindric tehetségével együtt – tette könnyűvé Roger Penske számára, hogy őt ültesse a 2-es számú Fordba, amikor Brad Keselowski továbbállt. Minden alkalommal, amikor Penske arra kérte Cindricet, hogy lépjen előrébb, legyen szó akár az Xfinity Seriesben nyújtott teljesítményéről, akár a bajnoki cím megnyeréséről, akár arról, hogy Cup-versenyző legyen, Cindric teljesítette a feladatot.

Koncentrált, tanulta a játékot, okos fiatalember” – mondta Roger Penske. „Szerintem jól együttműködik a csapattal. Állandóan a műhelyben van. Csapatjátékos, és tisztában van a helyzetével.

Cindric lenyűgöző bravúrt hajtott végre azzal, hogy 0,03 másodperccel megelőzte Bubba Wallace-t a Daytona 500-on. Nemcsak, hogy pályafutása első NASCAR Cup Series győzelmét aratta, mindössze a nyolcadik rajtjánál, de mindezt úgy tette, hogy veteránnak tűnt a legnagyobb színpadon, csapattársát és a szakma legjobbjait is maga mögé utasítva.

Egyértelműen nem számítottam segítségre a nap folyamán. A Fordoktól kaptam némi támogatást – szerintem a Ford hihetetlen munkát végzett ezzel az új autóval, és ez az első pár versenyen nyilvánvalóan meg is mutatkozott már. Büszke vagyok, hogy képes voltam erre, büszke vagyok, hogy képes voltam visszatartani azokat a próbálkozásokat a verseny végén. A világot jelenti számomra, hogy itt ülhetek és elmondhatom, hogy Daytona 500 győztes vagyok.” – zárta gondolatait Cindric