back to top
péntek, június 21, 2024

Ismét csak második tudott lenni a csalódott Bubba Wallace

Dátum:

Megosztás:

Bubba Wallace a Daytona 500-as versenyen elért második helyezés után keserédes érzésekkel távozott vasárnap este.

- Reklám -

Mi lehetett volna, igaz?” mondta Wallace.

- Reklám -

Wallace az utolsó kanyarokhoz érve az élen állt, és esélye volt arra, hogy megnyerje a szezon legnagyobb versenyét.

De a Team Penske két autója elég gyors volt ahhoz, hogy elmenjen mellett, és amikor az ajtó megnyílt egy utolsó előzési lehetőségre – amikor Austin Cindric blokkolta Ryan Blaney-t – az nem volt elég, mert Wallace egy orrhosszal lemaradt a győzelemről.

- Reklám -

Csak lehangolt vagyok egy picit, de boldoggá teszi, hogy valamilyen szinten kifizetődött a 23XI-s srácok kemény munkája” – mondta Wallace a verseny után. „Büszke vagyok rájuk, nem tudom eléggé megköszönni nekik.”

Tudom, hogy ez még csak az első verseny, és nem szabad messzemenő következtetéseket levonni belőle, de ez egy bátorító eredmény.

Szóval köszönöm a műhelyben dolgozó srácok munkáját. Majdnem megnyertük sorozatban a második superspeedway versenyünket. Ez fantasztikus lett volna, különösen azért, mert ez a Daytona 500. Sajnos épphogy lemaradtunk róla.

Wallace a harmadik helyre állt fel a hosszabbításos újraindításnál Ryan Blaney mögött. Miután zöldet kapott, a vezető Austin Cindric átkerült Blaney elé, így Wallace előtt megnyílt a lehetőség.

Az utolsó körben Blaney nagyszerűen tolta Cindricet, és a két autó helyzeti előnybe került.

A 4. kanyarban Wallace egy újabb lökést adott Blaney-nak, ami elég lendületet adott Blaney-nak ahhoz, hogy kívülről megpróbálja megelőzni csapattársát, miközben Wallace tovább folytatta a támadást a pálya alján.

Cindric előnye a célvonalnál Wallace-szal szemben 3 század másodperc volt.

Sérült autóval is a győzelemért harcolt Wallace

Nem volt egyszerű versenye a 23XI versenyzőjének, hiszen egy korábbi balesetben a jobb első sárvédő eltűnt, és ami a legaggasztóbb volt számára, hogy a kerékösszetartás is elállítódott.

A Crew Chiefem kérdezte tőlem a rádión, hogy minden rendben lesz-e az autóval” – magyarázta Wallace. „Mondtam neki, hogy ez a Daytona 500, szóval folytatnunk kell

Az utolsó 10 körben nagyon magabiztos voltam. Azt hittem, hogy már a zsebben van a győzelem, amikor a hatodik-ötödik helyen álltunk. Úgy gondoltam, ez lesz a mi esténk, de talán túlságosan elbíztam magam.”

Bubba Wallace (23-as autó) miliméterekkel kapott ki a győztes Austin Cindrictől (2-es autó)
Bubba Wallace (23-as autó) miliméterekkel kapott ki a győztes Austin Cindrictől (2-es autó) Fotó: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCAR Media

Folytatjuk kaliforniában a jövő héten. Ez egy jó hét volt itt. … Különleges, amikor a megfelelő emberek vesznek körül, akik segítenek a sikerben.

Az ilyen estéket tudod értékelni. Megyünk tovább, behúzok egy jó nagyot a párnámnak, majd megölelem a kutyámat, amikor visszaérek a buszhoz, de készen állunk Kaliforniára.

Bubba Wallace vasárnap 12 kört vezetett, és ez volt a második alkalom öt Daytona 500-as rajtja során, hogy ő lett a második helyezett.

Egy darabig mérges leszek emiatt” – mondta Wallace. „Örültem az első második helynek, amit pár éve szereztünk. Ez most szívás, amikor ilyen közel vagy, de mindent egybevetve, örülök a csapatunknak, örülök a partnereinknek és irány Kalifornia.