kedd, június 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapNASCARMi lehet a Toyota NASCAR programjának jövője?

Mi lehet a Toyota NASCAR programjának jövője?

- Hirdetés -

A Toyota jövője akár több autót is magában foglalhat, valamint Kyle Busch és Denny Hamlin életfogytig szóló szerződtetését.

Mivel az M&M’s az idei szezon után elhagyja a Joe Gibbs Racinget és a NASCAR-t, Kyle Busch csapatának új szponzorra lesz szüksége.

- Hirdetés -

Bár a JGR soha nem hozza nyilvánosságra a versenyzői szerződéseket, egy új szponzorral kötött hosszú távú megállapodás valószínűleg tartalmazni fogja Busch szerződéshosszabbítását is, amely biztosítani fogja, hogy a szponzori szerződés teljes időtartamára a csapatnál maradjon.

David Wilson, a Toyota Racing Development elnöke a hétvégi Daytonai 24 óráson tett interjújában elmondta az NBC Sports riporterének, Nate Ryannek, hogy nem aggódik Busch és Hamlin státusza miatt.

- Hirdetés -

Kyle és Denny is a Joe Gibbs Racingnél szeretné befejezni a pályafutását. Azt hiszem, pragmatikusan gondolkodva ők is tudják, hogy nincs túl sok jobb lehetőség a NASCAR-ban” – nyilatkozta David Wilson az NBC Sportsnak.

Wilson elmondta, a csapat tulajdonosa, Joe Gibbs gőzerővel dolgozik a szponzorkeresésen.

Tudjátok, hogy ő hogyan van bekötve… Rajta van a dolgon. És máris van néhány izgalmas jelentkező. Rendben leszünk.

Jelenleg 6 autó versenyzik a Toyota kötelékében, a négy Joe Gibbs Racing gép (Kyle Busch, Denny Hamlin, Martin Truex Jr. és Christopher Bell), valamint a Hamlin által tulajdonolt 23XI, melyben Bubba Wallace és az újjonan érkező Kurt Busch versenyzik.

Wilson szerint a Next Gen autó megérkezésével tovább bővülhet a Toyota autóit használó csapatok száma.

Van egy meghatározott mennyiségű erőforrásunk, és ez a keret nem növekszik akkor, amikor új autókat kezdünk el felkészíteni” – mondta a Toyota Racing fejese.

Az előző generációs autóval megvolt az a kockázat, hogy túlságosan szétszórjuk ezeket az erőforrásokat. Szándékosan a minőséget helyeztük előtérbe a mennyiséggel szemben.

Ismétlem, ezzel az új autóval ezek az erőforrások tovább oszthatók, mert aerodinamikailag több korlátozás van.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss