back to top
vasárnap, május 26, 2024

Ki lesz Kyle Busch szponzora 2023-ban?

Dátum:

Megosztás:

Kyle Busch utoljára pózolt szokásos M&M’s-es szerelésében a NASCAR media napján, hiszen 2023-ban már másik főszponzora lesz.

- Reklám -

A Joe Gibbs Racing december végén jelentette be, hogy a Mars Wrigley 2023-tól nem lesz Busch szponzora. A cég 32 év versenyautó-szponzorálás után – ebből 24 év az M&M’s márkával – kiszáll a sportból.

- Reklám -

A kétszeres Cup-bajnok Busch elég régóta van már a sportágban ahhoz, hogy tudja, a cégek gyakran váltogatják a marketingstratégiákat, így az, hogy 15 éven keresztül ugyanaz az elsődleges szponzor a versenyek többségénél, jó érzéssel tölti el. De ez a hír a csalódás szúrását is magában hordozza.

Ez nagyon szerencsétlen számunkra és az M&M’s számára is, úgy érzem” – mondta a 36 éves Busch a FOX Sportsnak adott interjúban, amely a csatornánál végzett előszezoni feladatai részeként készült.

- Reklám -

Mi lesz így Busch-al, aki 59 Cup-futamot nyert és korának egyik legjobb versenyzőjeként tartják számon?

A Joe Gibbs Racinggel 2019-ben írt alá szerződéshosszabbítást, amely a 2020-as szezon kezdetétől érvényes.

Jellemzően a JGR-szerződések három évre szólnak, legalább egy, ha nem több opcióval, bár Busch sikerei hosszabb feltételeket is diktálhattak volna.

Kyle Busch a Joe Gibbs Racing 18-as rajtszámú autójában
Kyle Busch a Joe Gibbs Racing 18-as rajtszámú autójában Fotó: Sean Gardner/Getty Images/NASCAR Media

Marad, vagy megy Kyle Busch?

A szerződéstől függetlenül, ha egy versenyző nem szerez szponzorokat, akkor elválhatnak útjai a csapatától.

Abszolút jól érzem magam ott, ahol vagyok” – mondta Busch, aki 15 évvel ezelőtt a JGR-nél talált otthonra, miután három Cup-szezon után elengedték a Hendrick Motorsportstól.

Jó lenne, ha az összes vitát kidobnánk az ablakon, és készen állnánk arra, hogy legyen mit bejelenteni. Még elég korai szakaszában vagyunk a szponzorkeresésnek, úgyhogy még nem lesz bejelentés.

Nyilvánvalóan jól érzem magam ott, ahol vagyok, szeretnék maradni, és remélhetőleg minden rendben lesz.

Busch elmondta, hogy egyelőre nem sokat foglalkozott a potenciális szponzorokkal folytatott tárgyalásokkal – miközben a JGR már javában ezen dolgozik. A JGR illetékesei a maguk részéről jelezték, hogy eszük ágában sincs megválni a kétszeres Cup bajnoktól.

Buschnak szoros kapcsolatai vannak a Toyotával is.

Kyle hatalmas része a cégünknek, és hatalmas része lesz a jövőben is a cégünknek” – mondta a JGR elnöke, Dave Alpern a Sports Business Journalnak.

Bár a hírt decemberben jelentették be, a JGR és Busch már augusztus óta tudott a Mars döntéséről.

Szerencsére van elég időnk, így remélhetőleg tudunk találni egy jó, életképes utódot, és a következő céget, amelyet mindenhol én fogok képviselni, és remélhetőleg továbbra is győzelmekért és bajnokságokért fogunk versenyezni eközben” – mondta Kyle Busch.

Kyle Busch népszerűsége megkérdőjelezhetetlen, de személyisége sokszor megosztó, ami elrettentheti a szponzorokat
Kyle Busch népszerűsége megkérdőjelezhetetlen, de személyisége sokszor megosztó, ami elrettentheti a szponzorokat Fotó: Logan Riely/Getty Images/NASCAR Media

Mi a legfontosabb a szponzorkeresésnél?

Buschnak és a JGR-nek két célja lehet, amikor új szponzort keres.

Az első, és legfontosabb tétel, hogy az új szponzor minimum 30 futamon díszelegjen a 18-as autón.

A másik – és nem elhanyagolható szempont -, hogy egy olyan cég jelentkezzen, melyhez illik Kyle Busch hírhedten tüzes személyisége.

Az M&M’s nagyszerű szponzor volt” – áradozott Busch régi szponzoráról. „Nyilvánvalóan megengedik, hogy egy kicsit jobban önmagam lehessek, talán egy kicsit engedékenyebbek voltak, mint mások lettek volna.

Egy új szponzor keresésekor olyasvalakit keresnél, aki nagyjából ugyanígy viselkedik, mint te. De bármi lehetséges, és majd meglátjuk, ki lesz az a következő cég.

Lehet, hogy ez a szponzor esetleg egy olyan szerződést ajánlana, amely Busch 6 éves fiának, Brextonnak a szponzorációját is magába foglalná?

Erről már volt szó” – jelentette ki sejtelmesen Kyle Busch.

Addig is a 36 éves versenyző arra fog koncentrálni, hogy minél több versenyt nyerjen, ami a legjobb módja lenne annak, hogy megköszönje a Marsnak az együtt töltött 15 évet, és új elsődleges támogatót vonzzon magához.

Fantasztikus lenne megnyerni egy harmadik bajnoki címet… de nyilvánvalóan ez egy kemény sport. Nagyon nehéz. Minden egyes héten átérzed, hogy milyen kihívást jelent” – mondta Kyle Busch.

Jó lenne egy nagy durranással és egy nagyszerű szezonnal búcsúztatni őket, amire örökké emlékezni fognak.