vasárnap, április 14, 2024

Meglepő helyszínen rendezhetnek NASCAR-futamot

Dátum:

Megosztás:

Értesülések szerint a Los Angeles Dodgers baseballcsapat stadionja is felkerült a NASCAR lehetséges dél-kaliforniai versenyhelyszíneinek listájára.

- Reklám -

A fontanai Auto Club Speedway átalakítása miatt a NASCAR idén csak egy futamot tud rendezni a fontos piacának számító Dél-Kaliforniában – a Sonoma Raceway az állam északi részében fekszik –, jövőre pedig az utolsó ebben a régióban található versenyhelyszínét is elveszítheti a sorozat. Ugyanis a hírek szerint a széria 2024-ben látogatott el utoljára a Los Angeles Memorial Coliseumba, az előző három Busch Light Clash színhelyére.

Minden, amit tudnod kell az első idei NASCAR-futamról, amelyet egy olimpiai stadionban rendeznek meg

- Reklám -

Az idei Daytona 500-at megelőző héten Steve Phelps, a NASCAR elnöke elárulta, hogy a terveik szerint jövőre is rendeznek majd futamot Dél-Kaliforniában. Ben Kennedy, a sorozat versenyfejlesztési és stratégiai vezető alelnöke pedig februárban azt nyilatkozta, hogy több különböző lehetőséget is számba vesznek a régiót illetően.

- Reklám -

Az egyik opció pedig nem más, mint a Los Angeles Dodgers baseballcsapat stadionja lehet. A Sports Business Journal értesülései szerint a sorozat illetékesei megbeszéléseket folytatnak a klubbal arról, hogy a következő években esetlegesen futamot rendezhessenek a pályájukon. Ezt valószínűleg a Coliseumban felépítetthez hasonló ideiglenes aszfaltcsíkon bonyolíthatnák le. Ugyanakkor a parkolóban kijelölt nyomvonalon zajló viadal lehetőségét sem lehet kizárni ebben az esetben.

A NASCAR-tól nem teljesen idegen a stadionokban való versenyzés. A sorozat hőskorában többször is rendeztek futamokat ilyen létesítményekben. A 2022-es Los Angeles-i Busch Light Clash előtt legutoljára 1956-ban a chicagói Soldier Field, a Bears nevű NFL-csapat mai otthonának közönsége láthatott ilyet.