vasárnap, április 21, 2024

Drámai körülmények között, az első helyről bukta el a futamgyőzelmet Phoenixben Justin Allgaier (videó)

Dátum:

Megosztás:

Öt körrel a leintés előtt Justin Allgaier állt az élen a phoenixi Xfinity-futamon, amikor defektet kapott, és ennek következtében a falba csapódva fejezte be a versenyt.

- Reklám -

Magyar idő szerint szombat éjszaka rendezték meg a NASCAR második számú nemzeti szériájának, az Xfinity Seriesnek az idei első phoenixi futamát.

- Reklám -

A verseny harmadik etapjának feléig a pole pozícióból induló, és a második szakaszt megnyerő Cole Custer tűnt a legerősebbnek. Azonban ötvenhét körrel a leintés előtt történt egy hatalmas baleset, amelyben sok másik pilóta mellett Custer is érintett volt. Neki többekkel ellentétben nem kellett feladnia a küzdelmet, ám jelentősen hátraesett.

- Reklám -

A zöld zászló újbóli belengetése után nem sokkal Justin Allgaier állt az élre. A 37 éves pilóta jelentős előnyt tudott kiépíteni magának addigra, amikor bekövetkezett a verseny legdrámaibb pillanata. Ugyanis öt körrel a vége előtt Allgaier bal hátsó gumija defektes lett, ennek következtében pedig a 7-es rajtszámú autó a falba csapódott. Ezután már nem is tudott továbbmenni, így végül a huszonkilencedik helyen rangsorolták.

Az újraindítás után a hosszabbítás két köre várt még a mezőnyre. Ebből a sprintversenyből pedig végül Chandler Smith jött ki a legjobban, a fiatal pilóta ezzel a második győzelmét aratta a sorozatban.

A Call 811.com Every Dig. Every Time. 200 névre hallgató futam teljes végeredményét ezen a linken keresztül lehet megtekinteni.