hétfő, április 15, 2024

Biztonsági okokból halasztják a chicagói utcai versenyt

Dátum:

Megosztás:

Két újabb incidens történt Chicagóban, a NASCAR első utcai versenye kapcsán, és emiatt még a startot is elhalasztották a verseny rendezői.

- Reklám -

A pálya összerakásánál már életét vesztette egy férfi, a vasárnapi napra viszont kiderült, nem ez volt az utolsó eset, amikor a pálya biztonsága kérdésessé válik.

Emberéletet követelt a NASCAR legújabb látványossága

- Reklám -

Szombat este ugyanis őrizetbe vettek egy embert, aki nemes egyszerűséggel a korlátokat megkerülve saját járművével ráhajtott a pályára. Szerencsére már nem volt edzés sem a helyszínen, a 46 éves férfi így este 9 órakor gondolta azt, hogy ő is próbát tesz a kialakított aszfaltcsíkon.

- Reklám -

Vasárnap egy teljesen másik okból került veszélybe a futam, ugyanis a Nemzeti Meteorológiai Szolgálat (National Weather Service) árvízre adott ki figyelmeztetést Chicago környékére.

„Ez egy veszélyes helyzet, ami emberéleteket is követelhet. Ne utazzon senki, hacsak nem éppen elhagynak egy áradásban érintett területet vagy evakuációs utasítást követnek.” írták a felhívásban.

Ugyan ez a menetrendre is befolyással van (a Cup Series rajtja este 11 óra 5 percre tolódott), az autók esőben is teljesítik majd a versenyt, hiszen nem oválpályáról van szó.

Az Xfinity Series szombaton megkezdett, de villámlás miatt elhalasztott versenyét nem érinti a változás, de a nézőket egy kicsit később engedik be a nézőtérre.