hétfő, március 4, 2024

Meggyőzték Almirolát, még egy évig marad a Stewart-Haas Racingnél

Dátum:

Megosztás:

Aric Almirola az idei év elején jelentette be, hogy családi okok miatt visszavonul az idény végén, most azonban meggondolta magát.

- Reklám -

A 38 éves Almirola úgy döntött, hogy a 2023-as szezonra visszatér a Stewart-Haas Racing 10-es rajtszámú Ford csapatával, erősítette meg a Motorsport.com-nak több, Almirola döntéséről tudó forrás.

- Reklám -

A források szerint a Smithfield Foods is visszatér a No. 10-es autó főszponzoraként – most már valóban utolsó szezonjára.

Almirola terveinek hivatalos bejelentése a következő két hétben várható.

- Reklám -

Az SHR szóvivője péntek délután egy közleményben azt mondta, hogy a szervezet nem kommentálja a szerződési státuszokat.

A hét elején az SHR vezető versenyigazgatóját, Greg Zipadellit egy újságírókkal folytatott Zoom meetingen kérdezték a 10-es rajtszámú autó pilótájával kapcsolatos bizonytalanságról.

Sokkal tovább vártunk, hogy meghozzunk néhány olyan döntést, amire megpróbálunk építeni, szóval szerintem ott rendben leszünk” – mondta. „Van néhány jó lehetőségünk, és csak várjuk, hogy mi fog történni.

Almirola döntése egyben azt is jelenti, hogy a 10-es rajtszámú versenyautó 2023-ban nem lesz opció Kyle Busch számára. Busch jelenlegi szerződése a Joe Gibbs Racinggel az idei szezon végén lejár, és még nem állapodott meg a hosszabbításról.

Az SHR versenyzői felállása 2023-ban már – a jelenlegi információk szerint – ugyanúgy fog kinézni, mint az idei szezonban, feltéve, hogy Cole Custer visszatér a 41-es rajtszámú autóba.

Custer jövőjéről Zipadelli így nyilatkozott: „Jelenleg úgy gondolom, hogy vele számolunk a 41-es autóban jövőre.

Január elején Almirola bejelentette, hogy a 2022-es szezon lesz az utolsó olyan Cup Series idénye, amikor teljes munkaidőben versenyez a NASCAR-ban.

Akkor azt mondta, hogy több időt szeretne a családjának, feleségének, Janice-nek és fiának, Alexnek, valamint lányának, Abbynek szentelni.

Az elmúlt hónapokban azonban egyre több spekuláció látott napvilágot arról, hogy Almirola átgondolja visszavonulását, és még egy szezonra visszatérne az SHR-hez.