back to top
szerda, május 29, 2024

Aric Almirola visszavonul az év végén

Dátum:

Megosztás:

A Stewart-Haas Racing versenyzője, Aric Almirola bejelentette, 2022 végén szögre akasztja a bukósisakot.

- Reklám -

Almirola a NASCAR versenyzők közt a maga 37 évével egyáltalán nem számít öregnek, épp ezért ért váratlanul mindenkit a mai bejelentés. Ennek értelmében a háromszoros futamgyőztes a szezon végén felhagy a versenyzéssel. A floridai egy YouTube videóban tudatta döntését, melynek „Az életem következő fejezete…” címet adta.

- Reklám -

„Nagyon élvezem a vezetést, és már alig várom, hogy szívem-lelkem beleadva küzdhessek 2022-ben a Smithfield és a Stewart-Haas Racing színeiben” – mondta Almirola. „Ahhoz azonban, hogy ennek a szakmának a legjobbja legyél, önzőnek kell lenned. Az elmúlt 37 évben pedig az életem csak körülöttem forgott. Az volt a fontos, hogy nekem mire van szükségem.”

A Stewart-Haas Racing versenyzője döntését családi okokkal indokolta. Almirola ugyanis a jövőben szeretne több időt tölteni két gyermekével és a felelségével.

- Reklám -
„Jelen akarok lenni az életükben” – mondta. „A világ legjobb férje és apja szeretnék lenni. Számomra ez többet jelent, mint versenyzőnek lenni. Úgyhogy lesz még egy évem, amikor mindent a versenyzésnek szentelek, és mindent megteszek azért, hogy a legjobb tudásom szerint szerepeljek. Aztán azonban amint vége a szezonnak, készen fogok állni a búcsúra. Minden percét élveztem, de itt az ideje, hogy elkezdjem éltem újabb fejezetét.”

A „Kubai Rakéta” becenévre hallgató versenyző 2007-ben kezdte NASCAR kupás pályafutását. Akkor a szezon harmadik futamán, a Las Vegas-i versenyen kapott lehetőséget a Joe Gibbs Racing-től, ahol 41. helyen zárt. Sokkal érdekesebb azonban az azévi, Milwaukee-i Xfinity verseny, ahol a késve érkező Denny Hamlin helyett ő teljesítette az első köröket a 20-as autóval. Miután Hamlin megérkezett, egy boxkiállásnál helyet cseréltek, a szabályok alapján azonban ilyekor a futamot kezdő versenyző neve mellé számolják az eredményeket. Hamlin végül elsőként szelte át a célvonalat, így megszerezve Almirola pályafutása első győzelmét.

A Kupában egy kicsit többet kellett várnia a sikerre, az azonban a legpatinásabb helyszínen jött össze. 2014-ben a Richard Petty Motorsports 43-as autójával elsőként szelte át a célvonalat a Daytona-i nyári, Coke Zero 400-as elnevezésű versenyén. 2018-ban a Daytona 500 győzelem is kishíján összejött, az utolsó körben azonban vezető helyen haladva összeakadt Austin Dillonnel, így végül a falban fejezte be a versenyt.

Ez, a 2018-as volt egyébként pályafutása legeredményesebb szezonja, ugyanis többek közt a Talladega-i győzelmének köszönhetően az 5. helyen zárta az évet. Eddigi utolsó sikere a tavalyi New Hampshire-i versenyen született, mellyel a rájátszásba is sikerült beverekednie magát.

Záró évét ugyan annál a Stewart-Haas Racing-féle 10-es alakulatnál tölti, melynek színeit immár ötödik éve hordozza magán.