szerda, április 17, 2024

Odavan Räikkönenért a NASCAR legutóbbi két bajnoka

Dátum:

Megosztás:

A Hendrick Motorsports duója – és nem mellesleg a legutóbbi két Cup Series bajnoka – alig várja, hogy Räikkönen ellen versenyezzen.

- Reklám -

Chase Elliott és Kyle Larson a NASCAR Cup Series két legjobb épített pályás versenyzője. Így talán számukra a legfontosabb, hogy pontos képet kapjanak saját kvalitásaikról. Előbbi szerint az egész NASCAR-nak jót fog tenni Räikkönen érkezése.

- Reklám -

A NASCAR-ról a világ nagy része egy bizonyos képet alkot, így bármikor, amikor valaki eljön, és belemerül abba, hogy mi kell hozzá a mindennapokban, ahhoz, hogy tényleg kompetitív legyél… nos ez a legjobb módja annak, hogy megbecsülést szerezzen a széria” – mondta Elliott.

Elliott szerint Räikkönen gyorsan alkalmazkodni fog az autóhoz, hasonlóan ahhoz, amikor a ő 2021-ben a Daytonai 24 óráson egy prototípussal.

- Reklám -

Úgy éreztem, hogy az első naptól kezdve, amikor beültem az autóba, egészen addig, ahol a versenyt befejeztem, nagyon sokat javultam” – mondta Elliott.

És élveztem ezt a fejlődést, és azt az érzést, hogy egyre jobb lettem. Szerintem Kimi is hasonlóan fogja érezni magát.

„Szerintem ez egy sokkal másabb diszciplína, mint amihez hozzászokott, és lehet, hogy szüksége lesz egy kis időre, de szerintem elég tehetséges ahhoz, hogy gyorsan megszokja.

Szerintem nagyszerű kezdeményezés, hogy világszerte ismert versenyzők jönnek a NASCAR-ba, és egy ilyen versenyképes autóba ültetjük őket, ami igazán nagy dolog.

Kyle Larson leginkább arról beszélt, hogy micsoda megtiszteltetés lesz Kimi Räikkönen ellen versenyezni.

Mivel Kimi egy igazán jó autóban ül majd, szerintem könnyen fog tudni alkalmazkodni” – jelentette ki a 2021-es NASCAR bajnok.

Alig várom a lehetőséget, hogy egy ilyen nagyszerű tehetség ellen versenyezzek, aki alapvetően egész életében csak épített pályákon versenyzett. Nem tudom, hogy van-e Forma-1-es Hírességek Csarnoka, de ha van, akkor neki benne kell lennie.

Kimi Räikkönen debütáló versenyére augusztus 21-én, vasárnap kerül sor Watkins Glenben, magyar idő szerint 21:00-kor, a versenyt pedig az ARENA4-en, és az ARENA4+-on is meg lehet majd tekinteni.