hétfő, április 15, 2024

Matt Kenseth és AJ Foyt nevével fémjelzett jelölt lista a 2023-as HOF-re

Dátum:

Megosztás:

Vajon kit fognak beválasztani 2023-ban a NASCAR Hírességek Csaronokába? Matt Kenseth és Carl Edwards vezeti a listát a modern érából.

- Reklám -

Kenseth, a NASCAR Cup Series 2003-as bajnoka nagyon sikeres karriert futott be. 2000-ben az év újonca lett, majd 697 indulása alatt összesen 39 Cup Series versenyt nyert, köztük 2009-ben és 2012-ben a Daytona 500-at.

- Reklám -

Győzelmet aratott a Coke 600 és a Southern 500 futamon, valamint az All-Star Race-en is. Kenseth 29 Xfinity-futamot is megnyert figyelemre méltó pályafutása során.

A másik jelölt akit érdemes megemlíteni az Carl Edwards, aki 2016-ban, karrierje csúcsán vonult vissza a NASCAR világától, miután másodszor is az utolsó métereken veszítette el a hőn áhított bajnoki címet.

- Reklám -

Edwards 2007-ben megnyerte a Busch Series-t (ma ennek a szériának a neve Xfinity Series), majd 2011-ben pontegyenlőséggel kapott ki Tony Stewart-tól. 2016-ban esélyesként érkezett a rájátszás fináléjára, de a falban kötött ki, és csak negyedik lett összetettben.

Ennek ellenére Edwards 28 futamgyőzelmet szerzet Cup karrierje alatt, emellett pedig még 38-szor ünnepelhetett Xfinity verseny után

A teljes listán ott van még Edwards és Kenseth mellett Neil Bonnett, Jeff Burton, Tim Brewer, Harry Gant, Harry Hyde, Larry Phillips, Ricky Rudd és Kirk Shelmerdine is – írja a Motorsport.com.

Emellett Sam Ard és A.J. Foyt is csatlakozott a 2023-as legendák listájához.

Ard a történelem egyik legnagyobb „Mi lett volna ha?” versenyzője, hiszen mindössze három szezont futott a NASCAR Xfinity Series-ben, mivel egy hatalmas baleset korán megszakította a karrierjét.

Így is kétszer tudott bajnoki címet nyerni 1983-ban és 1984-ben. Mindössze 92 indulása során 22 NXS-futamot nyert meg.

Foyt ikonikus név az autósportban, hiszen a legtöbb eredményét a nyílt kasztnis autókban érte el, de félelmetes stock car versenyzőnek is bizonyult. Hét versenyt nyert, köztük az 1972-es Daytona 500-at, amikor a Wood Brothers 21-es számú gépét vezette.

Mellettük még Banjo Matthews, Hershel McGriff és Ralph Moody is a legendás jelöltek listájára került.

A döntési folyamat

A 62 szavazó tagból álló testület a jövő hónapban ül össze, hogy leadja szavazatát a 2023-as Hírességek Csarnokának osztályára. Két nevet a Modern Era Ballotból, egy harmadikat pedig a „Pioneer Ballotból”, a legendák közül választanak ki.

Dale Earnhardt Jr., Red Farmer és Mike Stefanik voltak a legutóbbi beiktatottak az év elején.

A Hírességek Csarnoka emellett Lesa France Kennedy-t is felvette a NASCAR-hoz való kiemelkedő hozzájárulásért járó Landmark Award jelöltjei közé. Ő Janet Guthrie, Alvin Hawkins, Mike Helton és Dr. Joseph Mattioli mellett szerepel a listán.