back to top
csütörtök, május 30, 2024

A nagy nap: Earnhardt Jr. a Hírességek Csarnokában

Dátum:

Megosztás:

Beiktatták a NASCAR Hírességek Csarnoka legújabb tagjait, benne a kétszeres daytonai győztes Dale Earnhardt Jr-t.

- Reklám -

Dale Earnhardt Jr., valamint két versenyzőtársa, Mike Stefanik és Red Farmer beiktatására magyar idő szerint hajnalban került sor. Az ifjabbik Earnhardtot valószínűleg senkinek nem kell bemutatni két daytonai futamgyőzelmével, ami egy 26 tételes listának a része, valamint az örökös legnépszerűbb versenyző-titulussal. Mellette Mike Stefanik már csak posztumusz került be a csarnokba 2019-es sajnálatos repülőbalesete után. Stefanik a nyolcvanas évektől 2006-ig összesen hétszer nyerte meg a Whelen Modified Tourt, emellett pedig kétszer a Busch North trónjára is felülhetett. A 89 éves Red Farmer világa elsősorban a déli short track-versenyzés volt, ahol még csak pontos számadat sincs a győzelmei számáról, azt 700 és 900 (!) közé becsülik. Farmer 1956-ban Modified-bajnok lett, 1969-ben, 1970-ben és 1971-ben pedig a Late Model Sportsman Divisiont nyerte meg.

- Reklám -

Már most párás a szemem” – fogalmazott Dale Jr. rögtön az első mondatában beiktatása kapcsán. „Ennél jobb, mint hogy most apuhoz csatlakozhatok, úgysem lesz. Egy üzletben voltam szerelő, és azt gondoltam, nekem ez lesz a sorsom. Több ezer autóban cseréltem olajat.

Earnhardt aztán feleségéhez is intézett néhány kedves szót. „Egyáltalán hogy magyarázom el az ő szerepét amellett, hogy minden napomat jobbá teszi?

- Reklám -

Mike Stefanik beiktatása kapcsán a felesége volt jelen, aki szerint az összesen kilenc NASCAR-bajnoki címet nyerő néhai versenyző „most biztosan nagyon meghatódna”.

Red Farmer élete 89 évéből 75-ben versenyzett, és mind a mai napig versenyez is helyi short track-futamokon. „Ez a véredbe kerül, és onnantól nem szabadulsz tőle. Ha ez a díj egy karácsonyfadísz lenne, akkor ez lenne a csúcsdísz csillag a fa tetején.