vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARDenny Hamlin bízott a csapatában és ez győzelmet eredményezett

Denny Hamlin bízott a csapatában és ez győzelmet eredményezett

- Hirdetés -

Nagy stratégiai harc dúlt vasárnap a NASCAR Cup Series richmondi versenyén, melyből a JGR versenyzője, Denny Hamlin került ki győztesen.

A Joe Gibbs Racing már a második szakaszban is kísérletezett alternatív stratégiákkal, amikor Christopher Bell sokáig kinn maradt a pályán.

- Hirdetés -

Így is, a két kiállásos taktika, amelyet Martin Truex Jr. alkalmazott, eredményesebbnek bizonyult, hiszen a 18-as autó sofőrje nyert.

Aztán az utolsó részre fordult a kocka, és Truex választotta az egyel kevesebb kiállást, míg Hamlin sokkal frissebb gumival tudta levadászni őt, és William Byront a futam végén.

- Hirdetés -

Bár nem volt biztos, hogy ez lesz a megfelelő stratégiai lépés, Hamlin végig bízott a csapatfőnökében, Chris Gabehartban.

A legtöbbször egyetértünk, amikor a stratégiáról van szó. Amikor nem, akkor megértem a szerepemet. Ő sokkal több információval rendelkezik, mint én” – magyarázza Denny Hamlin.

Tudom, mi a feladatom, amikor sokáig maradunk kinn. Tudom, mi a dolgom, ha rövid etapot megyünk. Ő folyamatosan tájékoztat, én pedig megpróbálom a legjobbat kihozni magamból.

A 11-es autó versenyzője elégedett volt azzal, ahogy csapata teljesített, de hozzátette, soha nem kérdőjelezte meg munkájukat.

Azt gondolom, hogy a 6 versenyből 3-szor győztes autónk volt. Daytonában és Atlantában jó volt a tempónk, és Vegasban is gyorsak voltunk. A többi pályán picit kerestük a helyünket, de nem voltunk teljesen a gödörben.

Örülök, hogy legalább egy hétre sikerült megfordítanunk a szerencsénket, aztán a jövő héten meglátjuk, hogy tényleg elkezdtünk-e lendületet venni.

Hamlin elismerte, hogy csak az utolsó körben hitte el, hogy megnyerheti a versenyt.

Nem is nagyon láttam Byront. Aztán olyan 6 körrel a vége előtt elkezdtünk rengeteget hozni rajta, és tudtam, hogy meglesz. Kicsit aggódtam a lekörözöttek miatt, de végül nem lett baj.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss