back to top
péntek, június 21, 2024

Martin Truex Jr.: Nem tudom, hogy miért nem próbáltunk meg spórolni egy kicsit a végén

Dátum:

Megosztás:

Martin Truex Jr. autójából az utolsó kanyarban fogyott ki az üzemanyag Sonomában. A viadalt ettől függetlenül Kyle Larson nyerte meg.

- Reklám -

Magyar idő szerint vasárnap este rendezték meg a NASCAR Cup Series tizenhatodik idei futamát, amelynek a Sonoma Raceway adott otthont. A 110 körös viadalnak Joey Logano vezetésével futott neki a mezőny, majd az első szakaszt Tyler Reddick, a másodikat pedig Chris Buescher nyerte meg.

- Reklám -

A verseny első része elég töredezett volt, több alkalommal is be kellett lengetni a sárga zászlót. Volt viszont valaki, akit ez egyáltalán nem zavart meg: Kyle Larson. Egyértelműen a Hendrick Motorsports pilótájának volt a legjobb a tempója, és magabiztosan be is húzta a győzelmet Michael McDowell és Buescher előtt.

Pedig a hajrában még úgy tűnt, az sem kérdéses, hogy Martin Truex Jr. lesz a második, viszont az ő autójából lényegében az utolsó kanyarban kifogyott az üzemanyag. Végül még el tudott gurulni a célvonalig, de csak a huszonhetedik helyen intették le (így lett McDowellé a második pozíció). Utólag kiderült, a csapatfőnöke nem hívta fel arra  figyelmét, hogy spórolnia kellene. Érdekes, hogy egymás után a második Cup Series-viadalon történik hasonló eset, hiszen Gatewayen Ryan Blaneyt érte ez a csapás.

- Reklám -

„Nem tudom, hogy miért nem próbáltunk meg spórolni egy kicsit a végén – nyilatkozta Truex. – Egyértelmű volt, hogy nem fogom elkapni, vagy megelőzni őt [Larsont]. Kár, hogy az utolsó kanyarban a második helyről oda estünk vissza, ahol aztán végeztünk. Ez nagy szívás, de hát ez egy kemény nap volt, és legalább az autónk jól ment. Küzdöttünk, és jó munkát végeztünk. Jó napunk lett volna, de végül egy kanyar hiányzott.”

A Toyota / Save Mart 350 teljes végeredményét ezen a linken lehet megtekinteni.