back to top
péntek, június 21, 2024

Csapattársa ütötte ki a karrierje első pole-ját szerző újoncot, Will Power győzött Road Americán

Dátum:

Megosztás:

Marcus Armstrong az IndyCar Road Americán tartott futamának első körében kiütötte a pole pozícióból induló csapattársát, Linus Lundqvistot. A versenyt végül Will Power nyerte, aki ezzel az idei első győzelmét aratta.

- Reklám -

Magyar idő szerint vasárnap este rendezték meg az IndyCar előző futamát, amelynek Road America adott otthont. A viadalon nem állt rajthoz Agustín Canapino, akit Nolan Siegel helyettesített a 78-as autóban. Csapata, a Juncos Hollinger Racing  szerint erre azért volt szükség, mert Canapinót megviselték az elmúlt napok történései. Ezzel arra az esetre utaltak, amely során az ő szurkolói fenyegették meg halálosan az egyik vetélytársát….

Halálosan megfenyegették a McLaren újdonsült pilótáját

- Reklám -

A pole pozíciót Linus Lundqvist szerezte meg, ezzel IndyCar-pályafutása során először indulhatott az első helyről a svéd pilóta. A Chip Ganassi Racing újonca azonban ebből nem tudott profitálni, mivel csapattársa, Marcus Armstrong kiütötte az 1-es kanyarban, a balesetbe pedig még Colton Herta is belekeveredett. Végül a két vétlen versenyző némileg meg tudta menteni a napját, hiszen Herta a hatodik, Lundqvist pedig a tizenkettedik helyen zárt.

- Reklám -

A későbbiek még Kyffin Simpson balesete miatt is fájhatott a Chip Ganassi rajongóinak feje. Több újraindítás után végül a Penske triója került az élre, egymást váltogatták az első helyen. Végül Will Power tudta behúzni a versenyt, így az idei első győzelmét aratta, és a tabellán is átvette a vezetést. Mögötte sorrendben Josef Newgarden, Scott McLaughlin, Álex Palou, Kyle Kirkwood szelték át a célvonalat.

Az Xpel Nagydíj teljes végeredményét ezen a linken lehet megtalálni.