szombat, április 20, 2024

Martin Truex Jr.: Ezt jól elcsesztük!

Dátum:

Megosztás:

Martin Truex Jr.-nak sokáig úgy tűnt, hogy tökéletes stratégiája van a hétvégi richmondi versenyen, végül azonban nem így lett.

- Reklám -

A vasárnapi futam nagy részében úgy tűnt, hogy Truex és a 19-es rajtszámú Joe Gibbs Racing Toyota csapata olyan stratégiát választott, amellyel a győzelemért küzdhetnek.

- Reklám -

Ez a 2. szakaszban kezdődött, amikor Truex volt az első, akit zöld zászlós megálláskor új gumikért hívtak a boxutcába, és csapata úgy döntött, hogy kettéosztja a 160 körös szakaszt, remélve, hogy az új gumik előnye a szakasz végén a győzelemhez vezethet.

Ez be is jött, mivel Truex megelőzte a régebbi gumikkal köröző Christopher Bellt, és megszerezte a szakaszgyőzelmet.

- Reklám -

Mivel kevés sárga zászló volt a versenyen, a 170 körös utolsó szakasz ismét egy vagy két megállásos stratégiai tesztre bomlott, de ezúttal Truex csapata úgy döntött, hogy a versenyben vezető William Byron mellett marad az egy kiállásnál.

A kétkiállásos stratégia győzött, mivel Hamlin négy körrel a vége előtt megelőzte Byront és megszerezte a győzelmet. Byron végül harmadik lett, Truex – aki 80 kört vezetett a versenyen – pedig a negyedik helyre szorult vissza.

Elképesztően frusztráról. De ez is hozzátartozik a sportágunkhoz” – mondta Truex. ‘Nyilvánvalóan egy ideig mindent jól csináltunk. James (Small, a csapatfőnök – a szerk.) egész nap nagyszerű munkát végzett a stratégiával, hiszen elöl voltunk.

A végén azt hiszem, csak próbáltunk kockáztatni, hogy legyőzzük Byront. Végül megpróbálta a mi stratégiánkat követni, de ő is, és mi is pórul jártunk.

Az utolsó szakasz végén Truex a rádión keresztül így szólt: „Úgy érzem, hogy a korábbi stratégiánkkal ellentétes stratégián vagyunk.”

Small így válaszolt: „Igen, az ellenkezőjét követjük. … Minden rendben lesz.

A futam után Small átjött Truex rádióján, és magára vállalta a felelősséget: „Sajnálom. Ezt én csesztem el. Bocsánat.

Truex, aki továbbra is harmadik a sorozat tabelláján, megpróbálta pozitívan értékelni a vasárnapi eredményt.

Szerintem nekünk volt a legjobb autónk” – mondta. „Összességében nagyon büszke vagyok a srácokra, és ez tényleg egy lépés a jó irányba Phoenixhez képest.