back to top
csütörtök, május 30, 2024

A veteránok visszatértek! Íme a Cup Series versenye Richmondból

Dátum:

Megosztás:

Bár a verseny inkább a boxfalak mögött dőlt el, mint a pályán, azonban Denny Hamlin megérdemelt győzelmet aratott Richmondban.

- Reklám -

A csapatok megosztottak voltak abban, hogy egy vagy két megállásos boxutca-stratégiát alkalmazzanak-e a vasárnapi verseny utolsó szakaszában a Richmond Raceway-en.

- Reklám -

William Byron és Martin Truex Jr. egyszer álltak ki a 170 körös szakaszon, míg Hamlin és Harvick két kiállásos taktikát alkalmazott.

A régebbi gumikkal versenyző Byron 71 körön át tudta megtartani a vezetést, de Hamlin – frissebb gumikon – végül négy körrel a vége előtt megelőzte őt.

- Reklám -

Hamlinnek ezután Kevin Harvickkal kellett megküzdenie a győzelemért, azonban a végén maga mögött tudta tudta tartani a Toyota versenyzője a Ford ászát.

Ha már Toyota, a győzelem egyben az első volt a Toyota számára a Next Gen autóval, és az első Toyota-pilóta számára tavaly október óta a Talladega Superspeedwayen.

A győzelemre nagy szüksége volt Hamlinnek, aki az idei szezonban még nem ért el top 10-es helyezést, és a sorozatban a 22. helyen állt a futam előtt.

Hamlin és Harvick kevesebb mint 50 körrel a vége előtt állt be a boxba új gumikért, míg Byron utolsó megállására körülbelül 90 körrel a vége előtt került sor.

A versenyen mindössze 3 sárga zászlós szakasz volt, így aki a roncsderbiket szereti nézni, az inkább most forduljon el.