szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARA veteránok visszatértek! Íme a Cup Series versenye Richmondból

A veteránok visszatértek! Íme a Cup Series versenye Richmondból

- Hirdetés -

Bár a verseny inkább a boxfalak mögött dőlt el, mint a pályán, azonban Denny Hamlin megérdemelt győzelmet aratott Richmondban.

A csapatok megosztottak voltak abban, hogy egy vagy két megállásos boxutca-stratégiát alkalmazzanak-e a vasárnapi verseny utolsó szakaszában a Richmond Raceway-en.

- Hirdetés -

William Byron és Martin Truex Jr. egyszer álltak ki a 170 körös szakaszon, míg Hamlin és Harvick két kiállásos taktikát alkalmazott.

A régebbi gumikkal versenyző Byron 71 körön át tudta megtartani a vezetést, de Hamlin – frissebb gumikon – végül négy körrel a vége előtt megelőzte őt.

- Hirdetés -

Hamlinnek ezután Kevin Harvickkal kellett megküzdenie a győzelemért, azonban a végén maga mögött tudta tudta tartani a Toyota versenyzője a Ford ászát.

Ha már Toyota, a győzelem egyben az első volt a Toyota számára a Next Gen autóval, és az első Toyota-pilóta számára tavaly október óta a Talladega Superspeedwayen.

A győzelemre nagy szüksége volt Hamlinnek, aki az idei szezonban még nem ért el top 10-es helyezést, és a sorozatban a 22. helyen állt a futam előtt.

Hamlin és Harvick kevesebb mint 50 körrel a vége előtt állt be a boxba új gumikért, míg Byron utolsó megállására körülbelül 90 körrel a vége előtt került sor.

A versenyen mindössze 3 sárga zászlós szakasz volt, így aki a roncsderbiket szereti nézni, az inkább most forduljon el.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss