szerda, december 6, 2023

Hamlin nyerte a NASCAR Cup Series taktikai csatáját Richmondban

Dátum:

Megosztás:

Denny Hamlin pályafutása során negyedszer nyert a NASCAR Cup Series-ben hazai pályáján, a Richmond Raceway-en.

- Advertisement -

A pályától nem messze született versenyző csak a verseny utolsó 11 körét vezette, és végül friss gumijait kihasználva előzte meg az első két helyezettet, William Byront és Martin Truex Jr-t.

- Advertisement -

Hamlin ezután Kevin Harvickot tartotta vissza, és ezzel 47. alkalommal győzött Cup Series karrierje során – írja a FrontStretch.

A Joe Gibbs Racing sofőrje ezzel megszerezte első győzelmét az idei szezonban. Ez a Toyota első Cup-győzelme a Next Gen érában, és az első Cup-győzelem 30 éves vagy annál idősebb pilótától idén.

- Advertisement -

A második helyen Harvick végzett, őt követte Byron, Truex Jr. és Kyle Larson. Truex nyerte a második szakaszt, és úgy tűnt, hogy magasan a legjobb tempója van a győzelemhez vezető úton.

Byron érdekes taktikát választott, sokáig vezetett emiatt, és a végén közel 100 körös gumikon próbálta befejezni a versenyt, azonban az utolsó 10 körben két pozíciót is vesztett, és végül harmadik lett.

Christopher Bell, az első szakaszgyőztes Ryan Blaney, Alex Bowman, Kyle Busch és Austin Dillon egészítette ki a top 10-et.

A pole pozíciót megszerző Blaney uralta az első szakaszt. Az egyetlen incidens benne Kurt Busché volt, aki a 45-ös számú 23XI Toyotájával lefulladt a pályán. Busch visszatért a versenybe, és a 35. helyen végzett.

Truex Jr. nyerte a sárgáktól mentes második szakaszt, mivel a mezőny két különböző boxutca-stratégiára oszlott.

Az utolsó szakaszban is volt néhány sárga, de a különböző boxutca-stratégiák miatt az első négy helyezett egy másodpercen belül volt egymáshoz képest az utolsó körökben.

Végül Hamlin szerezte meg a győzelmet, ezzel megszerezve első top 10-es helyezését az idei szezonban.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.