back to top
csütörtök, június 20, 2024

Már most playoffról beszél a 23XI Racing minden tagja

Dátum:

Megosztás:

Denny Hamlin társtulajdonos is arról beszél, akár mindkét 23XI Racing-autó ott lehet a playoffban, és Kurt Busch szerint is sokat ígér 2022.

- Reklám -

2022-re kétautós istállóvá bővült a 23XI Racing, hiszen Bubba Wallace mellett immár Kurt Busch is a csapat tagja. Wallace tavaly futamot tudott nyerni (igaz, nem playoff-résztvevőként), míg Kurt Busch korábbi bajnok és rendszeres playoff-résztvevő. Ilyen pedigrével pedig Denny Hamlin szerint mindkét autóval összejöhet az, hogy bajnoki címért harcolhassanak.

- Reklám -

Hiszem, hogy ez lehetséges” – szögezi le a Joe Gibbs Racing versenyzője, a 23XI Racing társtulajdonosa, Hamlin. „Ki is mondhatjuk ezt célként, hogy mindkét autót a playoffban szeretnénk látni. Bubba nincs is messze ettől. Egy be nem fejezett futammal kellett volna kevesebb, ha megnézzük a közvetlen konkurensek teljesítményét. Beszéltünk is tavaly erről, még 2-3 futammal a playoff előtt. Arról beszéltünk, hogy 30 pont a különbség, az nem olyan sok. Ha valaki fel tudja hozni a 20. átlag célbaérési pozíciót mondjuk 18 körülre, már könnyedén ott lehet. Ezt nem olyan nehéz összehozni. Ha pedig ez a statisztika megvalósul, azzal máris óriási változások történnek.

Wallace tavaly 21. helyen zárta a szezont, ez eddigi legjobbja. A legnagyobb problémája viszont fennáll: a hullámzó teljesítmény.

- Reklám -

Egyetértenek a 23XI Racing versenyzői is

Nyilván oda akarunk érni a playoffba és a bajnoki címért harcolni” – ezek már Bubba Wallace szavai. „Ezt akarja mindenki, ez egy alapvetés. Mindenki ezt fogja mondani. Részünkről ez azon múlik, hogy kiegyensúlyozottabbak tudunk-e lenni. Nyertünk például Talladegában, de a Charlotte-i roválon meg eltűntünk a mezőny legvégén. Ezeket a végleteket kell kicsit kisimítani. Ezért fogunk harcolni minden egyes hétvégén. Mindenki ismerkedik még az új autóval, de úgy néz ki, mi ebben egyelőre jobban állunk a többiekhez képest. Rengeteg munkára lesz persze szükség. Biztosan lesznek olyan napok, amikor a miénk lesz az 5. legjobb autó. Máskor meg csak a 15. És azokból a napokból kell a legtöbbet kihozni.

Kurt Busch annak idején, még 2004-ben bajnok tudott lenni, emellett pedig rendszeres playoff-résztvevő volt az elmúlt években. Óriási rutin érkezett vele tehát a 23XI Racinghez, de emellett rengeteget jelent Michael Jordan csapattulajdonos jelenléte is.

Talán két perc után mondta azt nekem először, hogy együtt nyerni fogunk” – idézi fel találkozásukat Busch. „Ennél könnyebb beszélgetésem nem volt még csapatfőnökkel, mint vele.

A 23XI Racing nagyon magasra céloz. „Nagyon nagyok az elvárásaink 2022-től” – mondja Busch is. „Futamgyőzelmek, mindkét autó a playoffban, sőt, optimális esetben a magam részéről a bajnoki négyesben. Ez a cél a 45-ös autóval. Nincs okunk azt gondolni, hogy ez irreális. Rengeteg információ kerint a sikeres szereplést elősegítendő a Toyota jóvoltából. A szezon elején meg kell próbálni a legtöbb pontot szerezni, aztán majd meglátjuk, mire elég ez. Kicsit olyan most a helyzet, mint amikor a Ganassihoz kerültem 2019-ben. Pontosan ugyanez volt a metódus.