kedd, április 23, 2024

Letartóztatták a csapatfőnököt, ismét eltiltotta őt a széria

Dátum:

Megosztás:

A Truck Series egyik crew chief-jét ismét határozatlan időre felfüggesztette a NASCAR, miután újra letartóztatták testi sértés vádjával.

- Reklám -

Eddie Troconist, a Young’s Motorsport 02-es számú autójának csapatfőnökét eredetileg január 5-én tartóztatták le, és vádat emeltek ellene másodfokú testi sértés vádjával, miután összetűzésbe keveredett spotterével, Clayton Hughes-szal.

- Reklám -

Az incidensre tavaly október 2-án került sor a Talladega Superspeedway-en. A vádat az ügyész februárban ejtette, és Troconis felfüggesztését ezután feloldották – írja a Motorsport.com.

A vádat azonban ebben a hónapban újból visszaállították, és Troconist, akinek hivatalos neve Carlos Eduardo Trocon Ortiz, letartóztatta a Talladega megyei seriff hivatal. A letartóztatásra március 18-án került sor.

- Reklám -

A bírósági feljegyzések szerint Troconis ellen 7500 dolláros óvadékot szabtak ki.

Troconis 2012 óta tevékenykedik crew chief-ként, 20 Xfinity Series és 144 Truck Series futamon dolgozott a pit roadon. Kétszer nyert, mindkétszer Ben Rhodes-szal, miközben a ThorSportnak dolgozott 2017-ben és 2018-ban.

Az évek során számos versenyzővel dolgozott együtt, köztük olyan neves Cup versenyzőkkel, mint a futamgyőztes Christopher Bell és Bubba Wallace, valamint a korábbi NXS-bajnok Daniel Suarez.

Idén Kaz Gralával és Jesse Little-lel is együtt dolgozott a 02-es autóban.

A NASCAR Truck Series hétvégén az austini COTA-ba látogat, ahol ott lesz a már említett 02-es autó – értelemszerűen – új csapatfőnökkel. A verseny magyar idő szerint szombaton 17:00-kor rajtol.