vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARLetartóztatták a csapatfőnököt, ismét eltiltotta őt a széria

Letartóztatták a csapatfőnököt, ismét eltiltotta őt a széria

- Hirdetés -

A Truck Series egyik crew chief-jét ismét határozatlan időre felfüggesztette a NASCAR, miután újra letartóztatták testi sértés vádjával.

Eddie Troconist, a Young’s Motorsport 02-es számú autójának csapatfőnökét eredetileg január 5-én tartóztatták le, és vádat emeltek ellene másodfokú testi sértés vádjával, miután összetűzésbe keveredett spotterével, Clayton Hughes-szal.

- Hirdetés -

Az incidensre tavaly október 2-án került sor a Talladega Superspeedway-en. A vádat az ügyész februárban ejtette, és Troconis felfüggesztését ezután feloldották – írja a Motorsport.com.

A vádat azonban ebben a hónapban újból visszaállították, és Troconist, akinek hivatalos neve Carlos Eduardo Trocon Ortiz, letartóztatta a Talladega megyei seriff hivatal. A letartóztatásra március 18-án került sor.

- Hirdetés -

A bírósági feljegyzések szerint Troconis ellen 7500 dolláros óvadékot szabtak ki.

Troconis 2012 óta tevékenykedik crew chief-ként, 20 Xfinity Series és 144 Truck Series futamon dolgozott a pit roadon. Kétszer nyert, mindkétszer Ben Rhodes-szal, miközben a ThorSportnak dolgozott 2017-ben és 2018-ban.

Az évek során számos versenyzővel dolgozott együtt, köztük olyan neves Cup versenyzőkkel, mint a futamgyőztes Christopher Bell és Bubba Wallace, valamint a korábbi NXS-bajnok Daniel Suarez.

Idén Kaz Gralával és Jesse Little-lel is együtt dolgozott a 02-es autóban.

A NASCAR Truck Series hétvégén az austini COTA-ba látogat, ahol ott lesz a már említett 02-es autó – értelemszerűen – új csapatfőnökkel. A verseny magyar idő szerint szombaton 17:00-kor rajtol.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss