kedd, június 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapIMSAAz IMSA elnöke szerint az összetartás a kulcs

Az IMSA elnöke szerint az összetartás a kulcs

- Hirdetés -

John Doonan úgy véli, hogy az IMSA és az ACO csúcskategóriás prototípusversenyzésének együttműködése “történelmi pillanat” a sportautózában.

Az IMSA elnöke a múlt héten a Sebring International Raceway-en tartott LMDh technikai eligazításon beszélt a média képviselőinek, és tájékoztatást adott a közös IMSA-ACO platform érkezéséről, amely a jövő évi Daytonai 24 órás versenyen debütál hivatalosan.

- Hirdetés -

Mind Doonan, mind Frederic Lequien, az FIA World Endurance Championship vezérigazgatója és mindkét szervezet kulcsfontosságú technikai munkatársai dicsérték a konvergenciafolyamat során nemcsak a szervezetek, hanem a gyártók, konstruktőrök és beszállítók közötti kooperációt is.

Az a rengeteg együttműködés, ami az első, legelső bejelentés óta történt, szerintem a sportágunk egyik legkülönlegesebb pillanataként fog bevonulni a történelembe” – mondta Doonan.

- Hirdetés -

A műszaki oldalon dolgozó úriemberek egy olyan projektet hoztak létre, amely a sportágunk, a hosszú távú sportautóversenyzés örökségét fogja jelenteni. Ha elképzeljük és tudjuk, hány gyártó vállalta a versenyzést, az mindeképp figyelemre méltó.

Ha belegondolunk ez egy közös, egyetlen forrásból származó hibrid rendszer felépítése, és a Bosch, az Xtrac és a Williams [Advanced Engineering] emberei pedig mind összefogtak ezért, ami rendkívülinek számít.

Aztán persze, ha hozzáveszünk egy olyan gumiabroncs-partnert, mint a Michelin, továbbá az LMH és LMDh szabályozások konvergenciáját, akkor ez nem könnyű feladat. Szuper büszke vagyok a csapatomra az IMSA-nál és a partnereinkre az ACO-nál azért, amit elértünk.

A mérnökök is kitettek magukért

Bill Pearson, az IMSA teljesítményért és szimulációért felelős vezető mérnöke szerint az együttműködés ezen szintje, különösen a motorsportban, “meglehetősen ritka“, hogy a rivális gyártók “mind együtt akarnak dolgozni“.

Ez minden egyes lépésnél közös erőfeszítés volt” – mondta. “Akár már a kezdet kezdetén, amikor az ACO és az IMSA együtt dolgozott a szabályrendszer meghatározásán, és meghatározta a vágyakat, hogy mit akarunk elérni, és mik a célok.

Emlékszem, amikor először bementem a szobába, amikor erről beszéltünk, Thierry [Bouvet, az ACO versenyigazgatója] azt mondta, hogy a cél egy globális sportautó építése. Ezt el is értük.

Arról van szó, hogy a legjobbat akarjuk tenni a sportért. Látjuk, hogy szükség van rá, és azt is, hogy az emberek ennek érdekében képesek együttműködni, ami egy nagyon szilárd alapot jelent majd a sportkocsi-versenyzés jövője számára.

 

- Advertisement -

Friss