back to top
vasárnap, június 23, 2024

Larson nem ért egyet a Formula 1 szezonzáróján történtekkel

Dátum:

Megosztás:

Már több F1-es, és F1-en kívüli versenyző is megszólalt a nagy port kavaró Formula 1-es szezonzáró verseny utolsó körei után, most Kyle Larson is így tett.

- Reklám -

Az amerikai versenyző a Haas F1-es csapatánál vendégeskedett a hétvégén, ahol élete első Formula 1-es versenyét követhette figyelemmel élőben.

- Reklám -

Lewis Hamilton több, mint 10 másodperces előnyt élvezhetett az Abu Dhabi Nagydíj utolsó köreiben, azonban Nicolas Latifi összetörte autóját, és Max Verstappen egy utolsó kockát elvetve lecserélte abroncsait, egy friss lágy gumira.

A Safety Car elengedte a lekörözött versenyzőket, a holland megelőzte riválisát az utolsó körben, és így ő lett a 2022-es szezon világbajnoka.

- Reklám -

„A szurkolói énem azt mondatta, történjen már valami, és lássunk versenyt a végén. Aztán amikor megtörtént, úgy éreztem, nem volt teljesen fair, ami Lewis-al történt” – mondta Larson.

A NASCAR-ban jelen lévő Overtime szabálynak köszönhetően nem fejeződhet be a verseny sárga zászlós periódus alatt. Viszont itt mindenki csak akkor jöhet ki a pitbe, amikor a mezőnyt már összeszedte a biztonsági autó, így nagy előnyre nem lehet szert tenni emiatt.

„Számomra úgy tűnik, hogy egy picit túl rugalmasan kezelték a szabályokat azért, hogy a végén versenyt láthassunk” – folytatta Larson. „Nem vagyok otthon annyira az F1 világában, de nem hiszem, hogy Maxot akarták volna ezzel segíteni. Szimplán show-t akartak csinálni.”