szombat, április 20, 2024

Castroneves negyedik Borg-Warner képmásához állt modellt

Dátum:

Megosztás:

Hélio Castroneves 2021-ben negyedik Indy 500-át nyerte, és mint az ilyenkor lenni szokott, elkészült róla a Borg-Warner féle képmás, mely a győztes versenyzőnek járó trófeára fog felkerülni.

- Reklám -

Hogy mi volt a brazil versenyző reakciója, amikor meglátta képmását?: „Mintha az ikertestvéremmel néznék farkasszemet!”

- Reklám -

Castroneves negyedik győzelmével olyan legendás versenyzők közé emelkedett, mint A.J. Foyt, a közelmúltban elhunyt Al Unser, valamint Rick Mears.

A készítő, William Behrends 1990 óta modellezi a győztes versenyzők képmását, azonban csak 2015 óta invitálja meg a versenyzőket stúdiójában, mivel úgy érzi, így pontosabban tudja megfaragni az alkotásokat.

- Reklám -

Ennek köszönhető, hogy bár Castronevesről már három képmást készített, mégis először találkoztak élőben – hiszen utolsó győzelmét 2009-ben aratta.

„Amikor megláttam az agyag változatot, nagyon meglepődtem. Elképesztően realisztikus volt, William nagyszerű munkát végzett. Micsoda elképesztő művésszel dolgozhatom. Kb. 2 órán keresztül ültem modellt, és nagyon érdekes volt látni, ahogy William pici módosításokat csinál, hogy tökéletes legyen a képmás” – tette hozzá Castroneves.

Behrends is örült a találkozásnak: „Sajnos még nem volt alkalmam megismerni Héliót ezelőtt. Három órát vezetett, hogy itt lehessen, úgyhogy nagy hálával tartozom neki. Jó volt egy kicsit beszélgetni vele miközben dolgoztam. Bár csak lenne egy kerítésem amit megmászhatna (Hélio Castroneves védjegyévé vált ünneplés – a szerk.)” –  jegyezte meg humorosan a művész.