csütörtök, november 30, 2023

Kyle Larson a HAAS F1-es csapatánál vendégeskedett

Dátum:

Megosztás:

Hétvégén rendezik a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíjat, azonban a bajnoki küzdelem mellett érdemes megemlíteni, hogy Kyle Larson is a helyszínen van.

- Advertisement -

A Hendrick Motorsports versenyzője hatalmas dominanciával lett a 2021-es NASCAR szezon bajnoka, 10 győzelmet begyűjtve.

- Advertisement -

Azt már korábban is tudtuk, hogy Larson mindenféle autót szeret vezetni, hiszen 2020-as eltiltása alatt versenyt versenyre nyert Amerika salakos pályáin.

Emellett többször lenyilatkozta, hogy az IndyCarban, vagy akár az F1-ben is szívesen kipróbálná magát.

- Advertisement -

Ennek legutóbb a szezon utáni média körútján adott hangot, ahol kihangsúlyozta, ha lesz lehetősége, mindenképp beül egy F1-es autóba.

“Nem is tudtam, hogy lesz újonc teszt. Mindeképp érdekel a dolog. Ha valakinek van egy szabad autója, akkor azonnal pakolom a cuccaimat, és már ott is vagyok. Nagyon érdekel a dolog” – mondta Kyle Larson.

Larson egyelőre HAAS csapatának vendége volt, azonban ezen kívül találkozott több F1-es jelenlegi, és volt versenyzővel is, így Sergio Pérezzel és Danyiil Kvjattal is.

Nem Larson lenne az első, aki kipróbálja magát egy F1-es autóban, hiszen a 2000-es években Jeff Gordon cserélt autót az akkor Williamses Juan-Pablo Montoyával, illetve érdemes megemlíteni Tony Stewart és Lewis Hamilton közös tesztjét is.

Legutóbb Jimmie Johnson, a hétszeres NASCAR Cup Series bajnok tette tiszteletét egy F1-es autó fedélzetén. Ő 2018-ban, ugyanitt, Abu-Dzabiban próbálhatta ki Fernando Alonso McLarenjét.

Annyi biztos, hogy Kyle Larson amerikai egyik legfelkapottabb versenyzője, így az F1 hatalmas promóciós lehetőséget szalasztana el, ha nem próbálná meg őt elcsábítani – akár csak egy teszt erejéig.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.