vasárnap, április 21, 2024

Larson a pole-ban, Byron 25. a Cup Series időmérőjén

Dátum:

Megosztás:

Kyle Larson ott folytatta, ahol Miamiban abbahagyta, és fantasztikus idővel szerezte meg a pole pozíciót csapattársa, Chase Elliott előtt.

- Reklám -

Larson vezeti majd a mezőnyt a zöld zászlóhoz vasárnap Martinsville-ben. Bár a 2021-es bajnok már nincs versenyben a bajnoki címért, idei negyedik győzelméért szállhat harcba vasárnap.

- Reklám -

Csak próbáltam nagyon pontosan vezetni, megtartani a tapadást egész körön keresztül, és ez bejött” – mondta Larson. „Úgy érzem, hogy itt sokszor a lassabb a gyorsabb.

Általában nem vagyok valami jó Martinsville-ben, így meglepődtem ezen az eredményen.

- Reklám -

Ez a negyedik pole pozíciója a szezonban és a 14. pályafutása során.

Larson Hendrick Motorsports-os csapattársa, Chase Elliott a második helyre kvalifikálta magát, mögülük pedig Chase Briscoe és Ryan Blaney indulhat majd.

Mindkét versenyzőnek győzelemre lenne szüksége, hogy továbbjusson a rájátszás döntőjébe.

A top10-et Cole Custer, Brad Keselowski, Daniel Suarez, Kevin Harvick, Ross Chastin és Harrison Burton egészítette ki.

Denny Hamlin sem panaszkodhat túlságosan, hiszen épphogy lemaradt a top 10-ről – 11. lett -, miközben a már továbbjutó Joey Logano indulhat majd a 12. helyről.

Az időmérő itt kiemelten fontos, így Christopher Bell és William Byron nagyon bosszús lehet, hiszen előbbi a 20., utóbbi pedig a 25. helyről rajtolhat majd vasárnap. Byron ráadásul úgy időmérőzött ennyire rosszul, hogy megnyerte a tavaszi versenyt itt.

Az óraátállítás miatt egy órával hamarabb kezdődik vasárnap a Martinsville-i verseny, méghozzá 19:30-kor, az ARENA4+-on.