péntek, április 19, 2024

Larson visszatért a csúcsra, újra szívszaggató módon kapott ki Truex

Dátum:

Megosztás:

Kyle Larson domináns teljesítményt nyújtott Miamiban, persze győzelméhez kellett Martin Truex Jr. óriási hibája is.

- Reklám -

Miután a 267 körös verseny 246. körében sárgát lengettek, Martin Truex Jr az elsőként állhatott ki a pit roadra. A helyét viszont későn vette észre, túl nagyot fékezett, Larson nekiment és megpördült, így visszaesett a mezőny végére.

- Reklám -

Egy újabb kiba**ott mód arra, hogy elszalasszuk a győzelmet” – mondta dühösen James Small a rádióban.

Az újraindításnál Larson gyorsan elhúzott Denny Hamlintől, majd az utolsó 16 körben visszaverte A.J. Allmendinger, majd Ross Chastain próbálkozásait, és megszerezte a győzelmet a Homestead-Miami Speedwayen.

- Reklám -

Ez volt Larson harmadik győzelme az idei szezonban, igaz ez csak vigaszdíj lehet a regnáló bajnoknak, hiszen már korábban kiesett a 2022-es rájátszásból.

Egyértelműen a legjobb futamunk volt az egész évben. Úgy érzem, sok hétvégén jó volt a sebességünk, csak még nem állt össze minden” – mondta Larson.

Csodálatos volt az autó. A végén örültem, hogy Ross (Chastain) és AJ (Allmendinger) csatáztak a második helyért, mert így biztonságban lehettem végig.

Bár a futam vége drámát hozott, Larson a verseny nagy részében nem hagyott kétséget afelől, hogy kié a legjobb autó.

Miután a 27. körben az élre állt, kevesen voltak, akik fel tudták venni a versenyt vele. Végül összességében 199 kört vezetett, mindkét szakaszt megnyerte, és egy ponton több mint 9 másodperces előnye volt a mezőnnyel szemben.

Larson így kommentálta a Truex-szal történt ütközését a boxutcában.

Éppen mögötte haladtam, ő pedig keményen balra kanyarodott és egyszerre keményen fékezett, én pedig nem tudtam mit tenni, belementem” – mondta Larson. „A csapatom azt mondta, hogy későn fordult be a bokszba, de nem tudom. Ha az én hibám volt, akkor sajnálom. Nem hiszem, hogy az volt.

Martin Truex Jr. később elismerte, hogy ő bakizott.

Allmendinger végül harmadik, Austin Dillon a negyedik, Brad Keselowski pedig az ötödik lett.

Larson győzelme után nem dőlt el semmi a rájátszásban

Ross Chastain nagyszerű teljesítményének köszönhetően magabiztos pontelőnyre tett szert, miközben Denny Hamlin is viszonylag jó versenyt futott, és végül a hetedik lett a zseniálisan zárkózó Truex Jr. mögött. A legjobb 10-be még Kevin Harvick, Kyle Busch és Daniel Suarez fért be.

Több playoff résztvevőnek viszont pocsék napja volt. Chase Briscoe falazott, és kiesett, így teljesen utolsó lett, Christopher Bellnek, Chase Elliottnak és Ryan Blaney-nek viszont nem volt jó a tempója, sőt utóbbi még egy amatőr hibát is elkövetett, amikor megpördült a boxutca kijáratán.

Bell 11., Elliott 14., Ryan Blaney pedig a 17. lett. William Byron értékes pontokat gyűjtött az első két szakaszban, hiszen második és harmadik lett, viszont a verseny végére elfogyott az autója, és csak a 12. helyen futott be.

A már a bajnoki döntőbe bejutó Joey Logano nem erőltette meg magát túlságosan, és a 18. helyen kocogott be a célba.

John Hunter Nemechek, aki Bubba Wallace-t helyettesítette jó tempót mutatott, igaz csak 31 körig, amikor is megcsúszott, a falba állt és végül 27. lett.

Az eléggé eseménytelen nap legnagyobb incidense Tyler Reddick nevéhez fűződik, aki a 2-es kanyar kijáratán vesztette el uralmát az autója felett, és a falba csapódott. Szerencsére épen kiszállt az autójából.

Végeredmény

A bajnoki pontversenyt Joey Logano vezeti múlt heti győzelmével, második helyen, 19 pontos előnyben Ross Chastain áll, akit Chase Elliott (+11) és William Byron (+5) követ. A rájátszás szempontjából kulcsfontosságú futamot jövő héten, Martinsville-ben rendezik.

VERSENYZŐ PONT PLAYOFF GYŐZ. POLE. TOP 5 TOP 10
1 Joey Logano 4106 3 3 10 15
2 Ross Chastain 4101 +19 2 0 13 19
3 Chase Elliott 4093 +11 5 4 12 19
4 William Byron 4087 +5 2 1 5 9
5 Denny Hamlin 4082 -5 2 3 10 14
6 Ryan Blaney 4069 -18 0 3 10 15
7 Christopher Bell 4054 -23 2 4 11 18
8 Chase Briscoe 4043 -34 1 1 5 8