back to top
szerda, május 29, 2024

Kyle Larson szerint mezőnyben nagyon rossz az autójuk

Dátum:

Megosztás:

Kyle Larson az utóbbi hetekben eléggé visszafogott teljesítményt nyújtott, azonban Richmondban egy picit vissza tudott vágni.

- Reklám -

A richmondi kiruccanás meglehetősen jól alakult a Cup Series címvédője számára. Kyle Larson az ötödik helyen ért célba a NASCAR hetedik futamán. Ezzel Larson 2022-ben a harmadik top 5-ös helyezését szerezte meg az idei évben.

- Reklám -

A 29 éves versenyzőnek azonban „piszkos levegő” problémákkal kellett szembenéznie. Az, hogy a versenyzők az előttük haladó autók által hagyott „piszkos levegőre” panaszkodnak, nem újdonság.

Ez azt jelenti, hogy az elől lévő autó olyan turbulens levegőt hagy maga után, ami miatt csökken a hátul jövőnek a leszorítóereje. Ez többek között az autó hátulján lévő – idei évtől bevezetett – diffúzoroknak is köszönhető, illetve annak, hogy nagyobb a Next Gen autók aero hatékonysága.

- Reklám -

A piszkos levegő egyszerűen lehetetlenné tette a napomat. Borzalmas érzés volt ma mezőnyben autózni” – magyarázta Larson.

Láthattad Williamnél (Byron), hogy amint az élre került, akkor nagyon jó volt az autója, de előtte mindannyian elmentünk mellette.

Amikor volt egy kis szabad terem, akkor gyors volt az autó, de ahogy beértem valaki mögé, egyszerűen beragadtam. Szóval nehéz volt ezt kezelni, de úgy éreztem, hogy a legjobbat hoztuk ki belőle.

Kyle Larson is részt vett a stratégiai harcban, és végül ő is a „vesztes” egy kiállásos taktikán volt, csapattársához William Byronhoz, és Martin Truex Jr.-hoz hasonlóan. A címvédő azonban pozitívan értékelte a csapata döntését.

Kb. 20 körrel a vége előtt egyszerűen lenullázódtak a gumijaim. Szóval ennek tekintetében örülnöm kell egy top 5-ös helyezésnek is.

Úgy érzem, hogy nekünk még így is pozitívan alakult a taktika, mert egy-két hellyel előrébb végeztem. Szóval örülök ennek, és jó, hogy három egymást követő rossz futam után ismét egy jó helyezést értem el.