szerda, április 17, 2024

Harvick: „Az első tiszta napunk volt egész évben”

Dátum:

Megosztás:

Kevin Harvick a Stewart-Haas Racing pilótája „első tiszta napját” a 2022-es szezonja legjobb helyezésére váltotta be a Richmond Racewayen.

- Reklám -

Harvick vasárnap délután a második helyen végzett Richonban, miután Rodney Childers csapatfőnök az utolsó etapban kétkiállásos stratégiát alkalmazott, hogy friss gumikon legyen a verseny végére. Pilótája így egy késői rohamot indíthatott, azonban egy hellyel Denny Hamlin mögött végzett, aki hasonló taktikával diadalmoskodott.

- Reklám -

Nagyon büszke vagyok mindenkire a csapatnál, remek stratégiánk volt, és minden tőlünk telhetőt megtettünk, amit csak tudtunk.” – mondta Harvick. „A első tiszta napunk volt egész évben. Az autóink gyorsak voltak, és volt esélyünk a végén.

Elég közel akartam lenni a fehér zászló előtt ahhoz, hogy lecsapjak a győzelemre, de a lekörözött autók valamennyire útban voltak, és egy kicsit elvesztettem a lendületemet. Ettől függetlenül ez egy nagyszerű nap számunkra, és remélhetőleg ad egy kis pozitív lökést.

- Reklám -

Harvick már a hétvége kezdetén dicsérte a Stewart-Haas Racing gyorsaságát, ami előrelépés volt az egy évvel ezelőtti hullámvasúthoz képest. Szerinte egyszerűen csak végre kellett hajtani kellett a feladatot, és a megérdemelt eredményeket elérni. A NASCAR Cup Series korábbi bajnoka rámutatott, hogy olyan helyzetekbe keveredtek a szezonban, amelyekről nem ők tehetnek, valamint arra is, hogy végigcsinálták az új autó megtanulásával járó feladatokat.

Bár nem vezetett kört, Harvick mindkét szakasz végén a top 10-ben volt, és idén Richmondban végzett először a legjobb ötben.