hétfő, június 27, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARHátborzongatós hype videóval hangolódunk a Chili Bowl-ra - VIDEÓ

Hátborzongatós hype videóval hangolódunk a Chili Bowl-ra – VIDEÓ

- Hirdetés -

A szezon első igazi nagy eseménye lesz a Chili Bowl, ahova rengeteg NASCAR versenyző teszi majd tiszteletét, többek között Kyle Larson, és Chase Elliott.

Bár a dirt versenyzésnek nemhogy Magyarországon, de még Amerikában sincs akkora népszerűsége, mint az aszfaltozott versenyzésnek, ezután a videó után biztosan akadni fog néhány új rajongó.

Mi is pontosan az a Chili Bowl?

- Hirdetés -

Két héttel karácsony után a Chili Bowl Midget Nationals úgy érkezik, mint egy ajándék a Mikulástól. Az oklahomai Tulsa metropoliszban a “Mikulás” szerepét Emmett Hahn és Lanny Edwards vállalja magára, akik 1987 óta szervezik az öt estén át tartó versenytalálkozót.

Eredetileg Bob Berryhill Chili Bowl élelmiszeripari cége szponzorálta az eseményt, ezért azóta a név megragadt: The Chili Bowl. Ez az autóversenyzés téli válasza a futball Super Bowljára.

- Hirdetés -

A pálya legfontosabb összetevője az agyag, amely egykor a szomszédos vásárterületet borította. Mivel sem a nap, sem a szél nem tesz kárt benne, a fedett pálya (nagyjából egy negyedmérföldes kör) tökéletes állapotban van, így korunk legmerészebb dirt track-művészei igazán ragyoghatnak rajta.

Ez az 55 körön át tartó, minden kanyart betöltő akciódús esemény az, ami miatt az emberek mindig visszatérnek.

A NASCAR versenyzők idén sem fognak hiányozni az eseményről, hiszen itt lesz – a teljesség igénye nélkül – Chase Briscoe, Alex Bowman, Chase Elliott, Christopher Bell, Ricky Stenhouse Jr., Ryan Newman, Kasey Kahne és természetesen Kyle Larson is.

A NASCAR Cup Series 2021-es bajnoka ráadásul az utóbbi két évben megnyerte a versenyt, így címvédőként vág neki a 2022-es viadalnak.

- Advertisement -
SourceYoutube
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss