back to top
szombat, július 20, 2024

Hátborzongatós hype videóval hangolódunk a Chili Bowl-ra – VIDEÓ

Dátum:

Megosztás:

A szezon első igazi nagy eseménye lesz a Chili Bowl, ahova rengeteg NASCAR versenyző teszi majd tiszteletét, többek között Kyle Larson, és Chase Elliott.

- Reklám -

Bár a dirt versenyzésnek nemhogy Magyarországon, de még Amerikában sincs akkora népszerűsége, mint az aszfaltozott versenyzésnek, ezután a videó után biztosan akadni fog néhány új rajongó.

- Reklám -

Mi is pontosan az a Chili Bowl?

Két héttel karácsony után a Chili Bowl Midget Nationals úgy érkezik, mint egy ajándék a Mikulástól. Az oklahomai Tulsa metropoliszban a „Mikulás” szerepét Emmett Hahn és Lanny Edwards vállalja magára, akik 1987 óta szervezik az öt estén át tartó versenytalálkozót.

Eredetileg Bob Berryhill Chili Bowl élelmiszeripari cége szponzorálta az eseményt, ezért azóta a név megragadt: The Chili Bowl. Ez az autóversenyzés téli válasza a futball Super Bowljára.

- Reklám -

A pálya legfontosabb összetevője az agyag, amely egykor a szomszédos vásárterületet borította. Mivel sem a nap, sem a szél nem tesz kárt benne, a fedett pálya (nagyjából egy negyedmérföldes kör) tökéletes állapotban van, így korunk legmerészebb dirt track-művészei igazán ragyoghatnak rajta.

Ez az 55 körön át tartó, minden kanyart betöltő akciódús esemény az, ami miatt az emberek mindig visszatérnek.

A NASCAR versenyzők idén sem fognak hiányozni az eseményről, hiszen itt lesz – a teljesség igénye nélkül – Chase Briscoe, Alex Bowman, Chase Elliott, Christopher Bell, Ricky Stenhouse Jr., Ryan Newman, Kasey Kahne és természetesen Kyle Larson is.

A NASCAR Cup Series 2021-es bajnoka ráadásul az utóbbi két évben megnyerte a versenyt, így címvédőként vág neki a 2022-es viadalnak.