back to top
vasárnap, május 26, 2024

Kasey Kahne teljes szezont megy a World of Outlawsban

Dátum:

Megosztás:

Az egykori NASCAR-versenyző, Kasey Kahne 2022-ben a World of Outlaws sorozatban tér vissza a teljes szezonos versenyzéshez.

- Reklám -

A 2000-es évek egyik nagy beteljesületlen ígérete, Kasey Kahne 2017 után először teljes szezonos szereplést vállal. A NASCAR Kupa sorozat mezőnyét 15 évig erősítő Kahne visszavonulását követően visszatért a dirt pályák világába. Bár korábban csak pár versenyes beugrások alkalmával tűnt fel a pályákon, a 2021-es évben kiemelkedően sok, 32 versenyt teljesített a legrangosabb dirt pályás sorozatban, a World of Outlaws-ban. Úgy tűnik, Kahne-t magával ragadta a versenyzés szelleme, a 2022-es évben ugyanis egyetlen versenyt sem tervez kihagyni.

- Reklám -

A 41 éves washingtoni már hosszú évek óta meghatározó tagja a sorozatnak. A korábbi 18-szoros NASCAR futamgyőztes csapattulajdonosként a WoO legmeghatározóbb csapatát építette fel, mely összesen 4 alkalommal hódította el a bajnoki címet. Ezek közül az utóbbi hármat Brad Sweet az utóbbi 3 évben söpörte be.

„16 évvel ezelőtt épp azért alapítottam meg a Kasey Kahne Racinget, hogy kapcsolatban maradhassak a dirt pályás versenyzéssel” – nyilatkozta a tavaly 5 top 5-ös eredmény begyűjtő Kahne. „Elképesztően büszke vagyok, hogy egy olyan csapatot sikerült összeraknunk, amely a szakág legkiválóbb szakembereiből áll. Nagyon élvezem a csapat irányítását, és végre én is versenyezhetek egy kicsit.”

- Reklám -

„A World of Outlaws a sportág legkiválóbb képviselőit egyesíti, és repíti el az ország különböző pályáira. Csapattulajdonosi munkám során rájöttem, hogy ez engem versenyzőként is érdekel, és még mindig ott van bennem a vágy, hogy megmérettessem magam. Hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyen gyorsan előrelépdelhettem a NASCAR ranglétráján, de mindig is a sprint car versenyzés volt az igazi nagy álmom. Most pedig pályafutásom során először teljes mértékben ennek szentelhetem az időmet.”

A 2022-es World of Outlaws NOS Energy Drink Sprint Car Series szezon egy tripla fordulós versennyel indul. A február 10. és 12. közt megrendezett viadal, az 51. DirtCar Nationals helyszíne, a floridai Voluisa lesz.