péntek, április 26, 2024

2028-ig biztosan lesz IndyCar futam Long Beachen

Dátum:

Megosztás:

Az IndyCar második legnépszerűbb futama egészen 2028-ig biztosítva van, miután a Long Beach-i városi tanács jóváhagyta a szerződéshosszabbítást.

- Reklám -

A városi tanács által jóváhagyott hosszabbítás a város vezetésével folytatott kiterjedt tárgyalások eredménye, amely véleményünk szerint minden érintett fél számára előnyökkel jár” – mondta Jim Michaelian, a Grand Prix Association of Long Beach elnök-vezérigazgatója.

- Reklám -

Ez a verseny mindig is egy nagyon erős közösségi esemény volt. Ez a megállapodás csak tovább erősíti a Long Beach városával fennálló egyedülálló kapcsolatot. Köszönet mindazoknak, akik segítettek abban, hogy ez létrejöhessen.

Az 1975-ben Chris Pook és Dan Gurney által az SCCA Formula 5000-es sorozatának főszereplésével alapított esemény, a Long Beach-i Nagydíj mára Amerika koronaékszerévé nőtte ki magát az utcai helyszínek között. A nagy múltú versenynek olyan élvonalbeli szériák voltak a résztvevői, mint a Forma-1, a CART IndyCar Series, a Champ Car és a jelenlegi NTT IndyCar Series.

- Reklám -

Annak ellenére, hogy a 2020-as futamot a COVID-19 miatt törölték és a tavalyi versenyt a hagyományos áprilisi időpont helyett szeptember végén tartották meg, óriási tömeg gyűlt össze a három napos rendezvényen. Az IMSA WeatherTech SportsCar Championship prototípusokat és GT-ket felvonultató 100 perces versenyével, valamint számos oldtimer versenyautóval és egyéb látványosságokkal kiegészülve ez a remek hétvége tovább él a sebesség éves ünnepeként Dél-Kaliforniában.