back to top
csütörtök, június 20, 2024

Gyári Porschéval debütál Daytonában a KCMG

Dátum:

Megosztás:

Új induló lesz az IMSA-szezonnyitó daytonai 24 óráson a GTD Pro mezőnyében a hongkongi istálló, a KCMG. Megadják a módját az első alkalomnak.

- Reklám -

Annak idején a KCMG volt az első kínai istálló a WEC mezőnyében a Le Mans-i 24 óráson még 2013-ban. 2015-ben aztán sikerült megnyerniük az LMP2-es kategória versenyét, és azóta is erős eredményeket hoznak gyári támogatással, például Spában vagy a Nürburgringen. Daytonában ezúttal egy 911 GT3 R-rel indulnak, melyet Laurens Vanthoor, Dennis Olsen, Patrick Pilet és Alexandre Imperatori vezethetnek. Vanthoor kétszeres IMSA-kategóriabajnok, Olsen gyári Porsche-versenyző, míg Pilet 2014-ben Daytonában lett kategóriagyőztes, 2015-ben pedig bajnok volt.

- Reklám -

Magabiztosak vagyunk egy jó eredményt illetően” – fogalmazott sziklaszilárd meggyőződéssel Paul Ip KCMG csapatalapító-tulajdonos. „Nagyon örülünk annak, hogy a Porschéval működhetünk együtt, valamint a kiváló pilótafelállásnak is. Amióta azzal megyünk, a 911 GT3 R nagyon jól muzsikál, ezt szeretnénk átvinni az idei évre is. A cél a GTD Pro-kategóriagyőzelem Daytonában.

A KCMG számára az Egyesült Államok egyébként nem ismeretlen. 2019-ben a NASCAR Xfinity Seriesben a Richard Childress Racinggel kooperáltak, ennek eredménye egy Tyler Reddick-bajnoki cím lett a NASCAR második országos kategóriájában.

- Reklám -

A hivatásos versenyzőknek szánt GTD Pro kategória idén debütál Daytonában. Ennek keretein belül a mezőny GT3-as specifikációjú autókban ül majd, és a Porschén kívül olyan márkák is jelen lesznek majd, mint a BMW, a Mercedes-AMG, a Lexus, a Corvette, az Aston Martin és a Lamborghini. Az új kategória egyelőre rendkívül nagy népszerűségnek örvend, hiszen máris kétszámjegyű nevező küzdhet meg egymással itt a legjobb helyezésekért.

Vanthoor még nem tudott győzni Daytonában, most erről álmodik. „Az évek során elért sok-sok jó eredményemnek köszönhettem az IMSA-bajnoki címeket. A daytonai győzelem viszont eddig mindig elkerült. Egy siker elég előkelő helyen szerepel a listámon… Az álmom, hogy elmondhassam magamról, hogy mind a négy nagy huszonnégy órást, Spát, Nürburgringet, Le Mans-t és Daytonát is megnyertem.”