back to top
péntek, június 21, 2024

Kyle Busch-nak már csak a Daytona 500 maradt a listáján

Dátum:

Megosztás:

59 futamot nyert már Kyle Busch a NASCAR Cup Seriesben, de egyszer sem Daytonában. Most ezt is kipipálná.

- Reklám -

Kyle Busch 59 Cup-futamgyőzelme mellé elképesztő, 102 alkalommal végzett az élen az Xfinityben, 61-szer pedig a Truck versenyein. Egyvalami hiányzik még ebből az egyébként impozáns, 222 győzelmet számláló listából: a legfőbb verseny, a Daytona 500.

- Reklám -

Nem tudom, idén eljön-e a váltás” – mondja a Next Gen autókra utalva Busch. „De jó lenne. Csinálom már egy ideje. Ez az utolsó, amit ki kellene pipálnom. Volt persze párszor, hogy közel voltam a sikerhez, néha viszont rettenetesen messze. Valahogy a superspeedwayeken általában nem jött össze jó eredmény. Ki tudja, milyen okokból. De mindig próbáltam tanulni ezekből és javítani a következő alkalommal.

Plusz motiváció lehet Busch számára, hogy idén utoljára vezetheti be M&M’s matricákkal feldíszített autóját a győzelmi ünnepségre. A szponzoráció 2008 után szakad meg év végén.

- Reklám -

Előfordulhat, hogy még a hátsó egyenesben is vezetsz, aztán megtol valaki hátulról, és mindennek vége. Szóval nem szabad előre örülni, csak amikor már tényleg vége. Jó lenne eljutni a Victory Lane-re az M&M’s Camryval. Ezen dolgoznak a srácok ott is. Remélem, össze tudjuk hozni ezt, miattuk is.

Busch saját elmondása szerint nem fogja beleélni magát, hogy mit várjon a Next Gen autóktól, egészen a vasárnapi versenyig. „Ott lesznek a gyakorlások, ott lesz a Duel, aztán majd annak a végén kapunk valami képet arról, milyen lesz az autó például szélárnyékozáskor. Ameddig nem megyünk ott negyvenen, nem nagyon lesz lehetőségünk arra, hogy meglássuk az új autók működését.

A Daytona 500 teljesen más. „Elmész Daytonába, és mindenki meg akarja nyerni. És mindenkinek, mind a 40 embernek meg is van erre az esélye. Ezt Las Vegasról már például nem lehet elmondani. Ott van 10, maximum 12 ember, aki odaérhet, itt viszont mindenki győzelmi esélyekkel megy ki a pályára.

Busch a szezonnyitó Clasht másodikként zárta.