back to top
kedd, május 21, 2024

Kulturális tragédiát okozhatnak az utcára eresztett autószörnyek

Dátum:

Megosztás:

Nagy érdeklődés övezi a NASCAR első utcai versenyét, amit júliusban rendeznek Chicagóban. Vannak azonban, akik aggodalommal várják: a helyi múzeumban attól tartanak, a többezer lóerő keltette rázkódás megrongálhatja a felbecsülhetetlen (vagy legalábbis többmillió dollár) értékű műtárgyakat.

- Reklám -

A 2,2 mérföld (3,5 kilométer) hosszú pálya vonalvezetése több nevezetes helyszínt is érint, például a Chicago Bears NFL-stadionját és a Buckingham-kutat. A Chicagói Művészeti Múzeum illetékesei viszont nem örülnek, hogy az épületük is ide tartozik, féltik az érzékeny műalkotásokat a vibrációtól, valamint attól is tartanak, hogy a lezárások miatt a látogatóik nehezen tudnak bejutni a létesítménybe az év legforgalmasabb időszakában (napi tízezer vendégük szokott lenni ilyenkor).

Hivatalos: 2023-ban a NASCAR Chicago utcáin versenyez majd

- Reklám -

A múzeum az egyik jobbkanyarnál lévő tér mellett található.

- Reklám -

Dale Earnhardt Jr nem volt elragadtatva a pániktól. „Gondolom, a művészek aggódnak, nem tudják, mi fog történni– idézi a RacingNews.co az Xfinity Series-ben versenyző pilótát – Röhögtem, amikor olvastam [az aggodalmat].”

Az említett chicagói múzeumban található többek között van Gogh egyik önarcképe és híres hálószoba-festménye, de a honlapja alapján Dalí, Monet, Renoir, és Picasso remekműveit is meg lehet tekinteni, számos egyéb művészeti alkotás mellett.