back to top
péntek, június 21, 2024

Hamiltont egy másik legendához hasonlította a NASCAR-pilóta

Dátum:

Megosztás:

A korábban a NASCAR-ban is versenyző Willy T Ribbs szerint sok a közös a Forma-1 hétszeres bajnokában és a bokszoló Muhammad Aliban. Mindezt a sporton túli életben tett cselekedeteik miatt állítja.

- Reklám -

Ribbs elsősorban arról ismert, hogy ő az első színes bőrű pilóta, aki F1-es autót tesztelhetett (1986-ban), illetve aki kvalifikálta magát az Indy 500-ra. Mivel saját maga is egy kisebbség tagja, átérzi, milyen nehézségekkel nézett szembe az első színes bőrű világbajnok Hamilton, akit nagyon tisztel az egyenlőségért tett kezdeményezései, lépései miatt.

- Reklám -

Lewis Hamilton és Ali nagyon helyesen mindig kiállt az igazságosságért. Ahhoz, hogy valakit világszerte megismerjenek és tiszteljenek, teljesítenie kell azt a kötelességet, hogy kiáll az igazságosságért – nyilatkozta a The Race-nek. – Amerikában azonban sok sportoló nem teszi meg ezt, félelemből. Félnek, hogy különben elveszítenék a marketing értéküket, hogy bojkottálnák vagy bántanák őket. Ali nem félt, és Lewist is ilyen fából faragták.

Büszke vagyok a fiatal F1-esekre, mert követik Lewis iránymutatását, azt teszik, ami helyes. Mindannyiukra emlékezni fognak, nem csak a versenyzés miatt, hanem amiatt is, hogy milyen nagyszerű emberek.

Hamilton jelenléte sem segített borzalmas formában lévő csapatán

- Reklám -

Az elismerés kölcsönös: Hamilton több versenyre is elhívta vendégként Ribbs-t, aki azt mondta, Hamilton apja egyszer elárulta neki, hogy miatta szerette volna, hogy a fiából F1-es pilóta váljon.Hamilton rendszeresen hallatja a hangját olyan témákban, mint a társadalmi egyenlőség vagy a környezetvédelem, és ezt az F1 vezetése is fontosnak tartja. Rajta kívül ezen a téren az épp visszavonult Sebastian Vettel említhető vele egy lapon az F1 mezőnyéből. Az 1960-as és 70-es években bokszoló Ali jóval a BLM-mozgalom előtt volt polgárjogi aktivista és az ENSZ békenagykövete.

Ribbs óta több színes bőrű versenyző is indult a NASCAR-ban, közülük Bubba Wallace futamot is nyert.