szombat, június 3, 2023

Kíméletlen sportág: Ryan Blaney az utolsó métereken bukta el a győzelmet

Date:

Share:

Mi lett volna ha? Valószínűleg ilyen gondolatokkal feküdt le Ryan Blaney a talladegai verseny utolsó köre, és befutója után.

- Advertisement -

Persze Blaney nem volt nagyon feldúlt, hiszen szakaszt is nyert, és fontos pontokat szerzett második helyével.

- Advertisement -

Ettől függetlenül keserédes lesz ez a futam a Team Penske versenyzőjének, hiszen a befutónál a különbség 0,04 másodperc volt közte, és egyik legjobb barátja, Chase Elliott között.

Fura ezt kimondani, de túl jó lökést kaptam, túlságosan előre mentem, és ez nyitott lehetőséget a 9-es autó számára” – magyarázta Blaney. „Volt néhány esélyem, hogy leblokkoljam őt, de ilyenkor mindig megvan a sansz arra, hogy egyszerűen kikerül és otthagy.

Bízom Chase-ben, de nem annyira, hogy ezt ne tenné meg velem.

Úgy döntöttem, hogy alul maradok Michaellel. Nagy esélyem volt a győzelemre , de egy pillanatra szétváltunk, és a 9-es és a 43-as (Erik Jones) óriási lendületet vett, aminek köszönhetően Chase elém került.

Blaney elismerte, hogy egy alapos videóelemzést fog tartani a jövőhéten.

Valószínűleg találni fogok néhány dolgot, amit másképp kellett volna csinálnom” – ismerte el a 12-es autó sofőrje. „De most már könnyű ezt mondani. Összességében egy tisztességes nap volt – egyszerűen csak rossz érzés, hogy ilyen közel voltam a szezonbéli első győzelmemhez.

Blaney 31 kört vezetett. A szakaszgyőzelem 10 bónuszpontot hozott neki, bár a második szakaszon nem sikerült belőle begyűjtenie egyet sem. A forduló utolsó futamára 32 pontos, megnyugtató előnnyel érkezik majd.

Kockáztathattam volna többet, de nem akartam, hogy összetörjenek. Nem akartam a levegőbe repülni. De a végén persze meg akartam nyerni a versenyt.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.