csütörtök, június 1, 2023

Óriási finis Talladegában, Chase Elliott a győztes

Date:

Share:

Chase Elliott nyert Talladegában, miután az utolsó métereken megelőzte Ryan Blaney-t, és bejutott ezzel a rájátszás következő fordulójába.

- Advertisement -

Miután a boxutca végén egy leállt autó miatt egy sárga zászlót lengettek, Blaney két körrel a vége előtt az élre állt, és az utolsó, 188. kör megkezdéséig az élen maradt.

- Advertisement -

Amikor a mezőny elhagyta a 4-es kanyart, Blaney kivágott Michael McDowell mögül, és a mögötte érkező Erik Jones-nak köszönhetően az élre állt. Blaney az utolsó métereken még megpróbált McDowell segítségével visszavágni, de már nem volt elég ideje erre.

Elliott lett az első olyan versenyző aki résztvevőként rájátszás futamot tudott nyerni.

Először is… fantasztikusak ezek a szurkolók” – kezdte a boldog Elliott. „Az ilyen pillanatokat meg kell becsülni, és ti vagytok azok, akik miatt ez különleges számomra, úgyhogy köszönöm.

Őrült volt az utolsó pár kör. Nem akartam túl sokat kockáztatni, és szerencsére a végén jól jött ki, amikor feljöttem Erik (Jones) elé.”

„Ezeket a dolgokat nagyon nehéz megnyerni, és élvezni kell őket. Nagyra értékelem mindenkinek a mai erőfeszítéseit. Készülünk a Rovalra, hogy megpróbáljunk még egyet nyerni.

A verseny elég nyugalmas volt, bár a szakaszok, és a verseny végén is fantasztikus manővereket láthattunk. Az egyetlen nagy baleset a 24. körben történt, és bár 9 versenyző is belekerült, végül „csak” Harrison Burton és Ty Gibbs esett ki.

Az első szakaszt egyébként Ryan Blaney, a másodikat pedig Chase Elliott nyerte.

A Blaney-t fantasztikusan toló McDowell végül harmadik lett, Ross Chastain a negyedik, Denny Hamlin pedig az ötödik helyen végzett.

A top10-et Jones, Todd Gilliland, Daniel Suarez, Austin Cindric és Chase Briscoe egészítette ki.

Egy futam van hátra a második fordulóból, a négy pilóta, akik a legkevesebb pontot szerezték, és akiket a kiesés veszélye fenyeget jövő héten Charlotte-ban: Alex Bowman, Christopher Bell, William Byron és Cindric.

Végeredmény

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.