vasárnap, április 14, 2024

Phoenixben folytatódik a Next Gen autó tesztelése

Dátum:

Megosztás:

A Cup-csapatok utolsó alkalommal próbálhatják ki a Next Gen autókat, mielőtt megkezdődne a szezon a jövő havi Busch Clash-el.

- Reklám -

A NASCAR kedden és szerdán tesztet tart a Phoenix Raceway-en. A csapatok a tervek szerint mindkét nap – amerikai idő szerint – 11 és 19 óra között tesztelnek majd ET szerint.

- Reklám -

A tesztre az 1, vagy 2 autót indító csapatok 1, a 3, vagy 4 autót nevező csapatok pedig 2 autót vihetnek.

A regnáló Cup-bajnok Kyle Larson számára ez a teszt azért lesz jelentős, mert eddig kevés időt tölthetett a Next Gen autóban.

- Reklám -

Nem ültem benne, mióta kiderült, melyik a aero csomaggal megyünk” – mondta Larson az NBC Sportsnak. „Phoenixben megpróbálok rövid idő alatt a lehető legtöbbet tanulni.

Tapasztalatot kell szereznem a kormányzással, és a fékekkel kapcsolatban, illetve meg kell szoknom az autó belsejét. Biztos vagyok benne, hogy teszünk majd néhány hosszabb etapot, megnézzük, hogy az autó miben más, mint a régi. Másfél nap alatt rengeteget lehet tanulni.

Daytonában Dale Earnhardt Jr. helyettesítette a Chili Bow-on résztvevő Kyle Larsont
Daytonában Dale Earnhardt Jr. helyettesítette a Chili Bow-on résztvevő Kyle Larsont Fotó: James Gilbert/Getty Images/NASCAR Media

Kyle Busch szintén kevés időt töltött az autóban, és ezt a tesztet arra fogja használni, hogy még jobban megismerkedjen az autóval.

Minden arról szól, hogy próbáljunk köröket és rutinná váljon a vezetés” – nyilatkozta Kyle Busch az NBC Sportsnak.

Folyamatosan információt kell majd adnom a mérnököknek és a srácoknak, akik az autón dolgoznak, hogy kényelmessé tegyük és úgy állítsuk be, amivel gyors tudok majd lenni.

Ez lesz az első Next Gen teszt 1 mérföldes vagy annál rövidebb pályán. Egyben jó lehetőséget biztosít a csapatoknak, hogy az autót azon a pályán teszteljék, amely a novemberi finálénak futamnak ad otthont.

Érdekes lesz látni, hogy váltunk-e az oválon (az új 5 sebességes szekvenciális váltóval), és, hogy milyen keményen lehet majd bekanyarodni a kanyarokba” – magyarázta Kurt Busch az NBC Sportsnak.

Izgatottan várom, hogy egy rövid pályára menjünk, és lássam, hogy működik majd az autó.

A teszten ott lesz Bubba Wallace is, aki a szezonon kívüli vállműtéten esett át. Az októberi, Charlotte Roval-i teszt óta nem ült a Next Gen autóban.

A Cup Series csapatai február 6-án a Los Angeles Memorial Coliseumban rendezett Busch Light Clash-en mérkőznek meg egymással.

Ezután pedig élesedik majd a várakozás, hiszen február 20-án jön a Daytona 500.