csütörtök, november 30, 2023

Kiszáll az M&M’s, Kyle Busch főszponzora

Dátum:

Megosztás:

Több, mint 15 év után marad főszponzor nélkül a Joe Gibbs Racing és Kyle Busch. Az M&M’s 2022 végén távozik.

- Advertisement -

Adam Stern információ szerint a bejelentés ma fog megtörténni.

- Advertisement -

A 2022-es év tehát a hosszú, gyümölcsöző kapcsolat megünnepléséről fog szólni, hiszen a két bajnoki cím mellett számtalan győzelmet szerzett közösen Busch és az M&M’s.

A Mars által forgalmazott csokimárka 2000 óta van jelen a sportágban, a Joe Gibbs Racing csapatát pedig 2008 óta szponzorálja.

- Advertisement -

Busch főszponzorának elvesztése körülbelül 20 millió dolláros veszteséget fog okozni éves szinten a csapatnak.

„Ha 2007-ben azt mondja nekem valaki, hogy 15 évig lesz a főszponzorunk az M&M’s, és közben ez a versenyző/szponzor kombináció éri el a NASCAR történetének legtöbb vezetett körét, és győzelmét, akkor azonnal aláírtam volna” – mondta Dave Alpern, a JGR elnöke.

A Joe Gibbs Racingnél tehát megkezdődhet a szponzorkeresés, Pern azonban kizárta annak a lehetőségét, hogy megváljanak Kyle Buschtól.

„Az egyik legfontosabb része a csapatunknak, és ezen a jövőben sem szeretnénk változtatni” – jelentette ki Alpern.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.